keresés a lovardák között


A csodaló is lesérült

Megfigyelés alatt tartják Frankelt

A minap még a kitűnő ausztrál sprinter, Hay List súlyos térdsérüléséről számoltunk be Önöknek, s máris itt az újabb rossz hír: Frankel is megsérült.

Az első tájékoztatás igencsak szűkszavúra sikeredett. Mindössze annyit tudhattunk meg, hogy Khalid Abdullah Szaúd-arábiai herceg világsztár lova szerda reggel, tréningezés közben szenvedett kisebb sérülést az egyik elülső lábán.

„Egy ilyen ló esetében minden pillanat aggodalommal telik. A sérülés jellegét tekintve felszínesnek tűnik, de a következő napokban állandó megfigyelés alatt tartjuk Frankelt.” - mondta még csütörtökön Teddy Grimthorpe, az Abdullah lovak menedzselésért felelős szakember.

Frankel-rajongók tízezrei várják a bíztató híreket, így az angol Racing Post magazin tegnap újból megszólaltatta Mr Grimthorpe-ot:

„Elkészültek az első röntgenképek, amelyek szerencsére semmi komolyabbat nem mutattak, de szeretnénk biztosra menni, így a jövő hét folyamán megismételjük a vizsgálatot. Bárcsak azt mondhatnám, hogy minden rendben lesz, de egyenlőre csak reménykedhetünk, hogy jól alakulnak majd a dolgok.”

„A magunk részéről megteszünk minden szükséges óvintézkedést. Higgyék el nekem, Frankel a legjobb kezekben van! Jósolni nem merek, de egy hét múlva többet fogunk tudni.”

A negyedik életévében járó Frankel, napjaink legismertebb galopplova. Kilenc eddigi versenyében nem talált legyőzőre. Az elmúlt esztendő végén az európai Év Lova cím (Cartier Horse of The Year) büszke tulajdonosa, de ugyanezen szavazáson elsőként végzett a három éves telivérek kategóriájában is.

Következő versenyét május 19-én az angliai Newbury-ben futotta volna, de a visszatérés jelen állás szerint elmarad.

2012.04.14., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Címkék: Frankel, Hay List


KapcsoLódó cikkeink:

A csodálatos Black Caviar >>>
Overdose a világ élvonalában >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés