keresés a lovardák között


Újabb sérülés sújtja a kitűnő sprintert

Véget érhet a pályafutása

Ismét megsérült Hay List. Az ausztrálok kiváló sprintere nem először néz szembe hasonló problémával, de a mostani térdsérülés minden eddiginél súlyosabbnak tűnik. Ezúttal a hét éves herélt pályafutása a tét.

Amint azt a tudósítások írják, Hay List-en múlthét pénteken hajtottak végre sikeres vastagbélműtétet. A térdsérülést nem sokkal a sürgősségi beavatkozás után szenvedte el. John McNair tréner, és a Hay List-et tulajdonló Davenport család egyenlőre kivár. Véleményük szerint a mostani sérülés nem feltétlenül jelenti a ló versenykarrierjének végállomását.

„Megröntgeneztettük a térdét. A felvételeket átküldtük Európába elemzésre. Jelenleg ezeknek az eredményére várunk. A ló jövőjét illető döntést vélhetően a napokban fogjuk meghozni.” - monda McNair.
Hay List pályafutása során több, mint 2,5 millió ausztrál dollárt keresett, ami magyar valutára átszámítva, megközelítőleg 582 millió Forint. Huszonhárom eddigi versenyéből tizenötöt megnyert, s hat alkalommal volt második. A remekbe szabott rövidtávú vágtázó per pillanat második a sprinterek világranglistáján, amelyet a csodakanca, Black Caviar vezet.

Hay List ötször mérte össze erejét Black Caviar-ral, de a „Villámlady” ellenfeleként, rendre kapitulálni kényszerült. (Egy helyezetlen futás mellett, négyszer végzett mögötte másodikként.)


2012.04.11., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Címkék: Hay List, Black Caviar

KapcsoLódó cikkeink:

Kancák a csúcson >>>
Ausztrál csillagok >>>
A csodálatos Black Caviar >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés