keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak


Ég veled, Bonfire

"My heart is broken. Bonfire died." - közölte a szomorú hírt az egyik közösségi portálon Anky van Grunsven.

Az oldenburgi Welt As apaságú herélt 1983. március 21-én született, kétéves korában került Anky van Grunsven-hez. Honlapján Anky így ír: „Kétéves korban nem lehet még megjósolni, mennyire tehetséges egy ló. De én láttam rajta, hogy ő különleges.”

Anky van Grunsven Bonfire-rel összesen kilenc országos bajnokságot nyert és nemzetközi szinten is taroltak: Anky Bonfire-rel az egyik legsikeresebb díjlovassá vált akkoriban.

A páros az 1992-es barcelonai és a 1996-os atlantai olimpián is ezüstérmet nyert a holland csapattal. A világjátékokon, 1994-ben, Den Haag-ban szintén a dobogó második lépcsőfokán végeztek csapatban. 1999-ben az arnheimi Európa-bajnokságon egyéni aranyérmet nyertek és további öt világkupa aranynak örvendhettek közös pályafutásuk során.

A díjlovaglás történelmébe egy különleges lovaglással vésték be magukat: Anky 2000-ben, a sydney-i olimpián drámai párbajban nyerte meg az egyéni aranyérmet Isabell Werth elől.

A heréltet 2002-ben Hertogenbosch-ban búcsúztatták el a versenysporttól. Anky fokozatosan csökkentette munkaterhelését, majd végleg nyugdíjazta sporttársát. Bonfire barátai – Jolly Jumper és Mini Mouse – társaságában legelőn töltötte nyugdíjas napjait a hollandiai Erp-ben, Anky van Grunsven-nél. 

2013.10.30. Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás: http://www.anky.nl


KapcsoLÓdó cikkek:

Történelmi brit siker díjlovaglásban >>

Vezetnek a britek díjlovaglásban >>

Salinero nyugdíjba megy >>

Pekingi Olimpia – Anky van Grunsven harmadik aranyérme >>

Anky van Grunsven ott lesz Kentuckyban >>


Ég veled, Bonfire

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés