keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak


Elpusztult Florestan
a világ egyik legtermékenyebbb fedezőménje

Elpusztult Florestan I (Fidelio I x Rheingold, 1986-2012), a világ egyik legtermékenyebb fedezőménje. Aktív évei alatt mintegy 7000 utódja született.

A legendás pej mént 26 évesen, idős korából adódó egészségügyi problémái miatt voltak kénytelenek elaltatni a warendorfi (Észak-Rajna-Vesztfália) ménes-
ben

Florestan csupánfél évig fedezett természetes úton, utódainak nagy része mesterséges termékenyítés útján fogant. Hétezer utódjával saját vérvonalat alapított.  Csak Németországban több mint 2000 csikója aktív ma is a sportéletben. Őket elsősorban jó lovagolhatóságuk, teljesítőkészségük és kiváló mozgásuk miatt kedvelik a lovasok.  Leszármazottai között megtalálhatók a díjlovaglás világbajnokai,országos bajnokok és nemzetközileg sikeres Grand Prix-győztesek. A világon tőle származik a második legtöbb díjló.

A sors furcsa fintora, hogy az oly sok sportkiválóságot nemző mén maga nem tűnt ki a lovassportban, bár az 1988-as ménkörungon és 1989-es teljesítményvizsgán is a legjobb eredményt érte el a bemutatott lovak között.

Florestan 23 éves korában vonult vissza a tenyésztésből, az utóbbi három évben gondtalan nyugdíjas éveit töltötte a warendorfi legelőkön.

2012.01.04 Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás:
http://www.westfaelische-nachrichten.de
Címkék: Florestan, Fidelio, Rheingold, warendorf, tenyésztés, fedezőmén

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés