keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Felébredt a kómából, de nem tudni, újra lóra ülhet-e valaha Michael Schumacher
Már nincs kómában, és elhagyhatta a kórházat Michael Schumacher hétszeres világbajnok Forma-1-es versenyző és elhivatott lóbarát, aki decemberben szenvedett síbalesetet, adta hírül a sportoló családja és menedzsmentje. 

Schumacher már nincs kómában. A család szeretné kifejezni végtelen háláját az orvosoknak, kórházi ápolóknak és fizikoterapeutáknak, mint ahogy a baleset után a helyszínre érkező orvosoknak is, akik remek munkát végeztek hónapokon át” - írja közleményében a hétszeres világbajnok ügynöke, Sabine Kehm, és családja. Egyben a szurkolók támogatását is megköszönték.

169 nap kóma után hosszú rehabilitációra készül a család, írja a Bild, ami arról is beszámol, hogy Schumacher állapota stabil, és tud kommunikálni a feleségével és a gyerekeivel. Azt nem árulták el, hogy a rehabilitációra hol kerül sor, ezt a család valószínűleg titokban akarja tartani.

Schumachert 2013.december 29-én érte síbaleset Franciaországban, több műtétet is végrehajtottak rajta, de csak januárban jutott túl a közvetlen életveszélyen, majd a hónap végén megkezdték felébresztését a mesterséges kómából. Április 3-án érkeztek az első hírek arról, hogy az ébresztés során Schumacher pozitív jeleket mutat, majd egy nappal később – három hónappal a baleset után – pillanatokra már magához tért, és tudatánál volt. 

A balesetről megállapították, hogy a sportoló nem ment gyorsan, véletlenek sorozata miatt járt szerencsétlenül. Ha nincs rajta a sisak, nem élte volna túl a balesetet.

Bár a sportolóról elsősorban a Forma 1-es versenyek kapcsán esik szó, nem titok, hogy Michael Schumacher és családja híres lószeretetéről. Amikor annak idején Michael Schumachert megkérdezték, mit fog csinálni a versenyzéstől való visszavonulása után, ő viccesen azt válaszolta, hogy a feleségének fog segíteni istállófiúként

 
 

A Schumacher házaspár lánya, Gina Maria megszállottja a lovassportoknak. Michael Schumacher felesége, Corinna pedig nem csak szeret lovagolni, de köztudottan jól is csinálja, hiszen reining Európa-bajnokságot is nyert.

A Forma 1-es pilóta és felesége olyannyira rajonganak a lovakért, hogy korábbi otthonukat is azért adták el, mert az ahhoz tartozó istállóban csupán négy ló fért el.A Schumacher család éppen ezért egy óriási lovas komplexum felépítése mellett döntött. A CS Ranch Svájc egyik legmodernebb western lovas komplexuma, amely Corinna Schumacher után kapta a nevét.

Michael Scumacher lóháton a monzai F1-es versenypályán:

2014.06.16. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: Index, Origo 


KapcsoLÓdó cikkek:


Corinna Schumacher és a lovai »Ilyen, ha egy hétszeres F1-es világbajnok lóra ül...

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés