keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Díjugratás


Ifj. Lázár Zoltán győzött a Tattersallban!

Május 20-22-én a Tattersallban rendezték az ötödik országos díjugrató minősítő versenyt.

A Tattersall vezetőségének reményei szerint ezen a hétvégén a versenyzők végleg elbúcsúztak a régi, nagyon elhasznált füves talajtól. A pályát ugyanis várhatóan átépítik, a füvet pedig homokra cserélik majd fel.

A pénteki napon rekkenő hőség fogadta a versenyzőket és a nézőket egyaránt. Szombat késő délután azonban egy óriási felhőszakadás miatt törölni kellett a két utolsó versenyszámot a programból. 

A három versenynap eredményei:

Péntek

Az első napon az 5 éves lovak versenyét (110 cm) az 1993. évi felnőtt magyar bajnoka, Rezgő Zoltán nyerte Rádiháza Csicsergő nyergében. A második helyen Fábiáncsics Gábor (Grand Jordan) végzett, a harmadik Grundtner Gábor (Brown Gold Lady) lett. A 6 éves lovak minősítőjét (120 cm) - ahogyan egy héttel ez előtt Nyíregyházán - itt is Técsy Attila nyerte Alfie nevű lovával. Második Varga Balázs (Lola), a harmadik helyen Burucs Barna (Casimella) végzett. Az A/1 nyitott versenyszámban (125 cm) Majláth Csaba bizonyult a legjobbnak Urbinóval, Kis Zsolt (Cornero) és Asztalos Sándor (Enriqe) előtt. A/2* (130 cm) versenyszámban Mráz Tamás győzött Mimivel (Prosper LK), második Burucs Borbála (Pinocchió), a harmadik Sohajda Júlia (Pepita) lett.

Szombat

Szombaton az ifjúságiak versenyét (110 cm) Piri Hanna Villő nyerte Jvanhoe nevű lovával. Második lett ifj. Lázár Zoltán Bellinával, úgy, hogy a két lovas között csupán minimális idő különbség döntött az első hely sorsáról. Ifj. Lázár Zoltán lovát, Bellinát a Lázár család tenyésztette. Érdekesség, hogy Bellinának az anyja a legendás Bella, aki Lázár Zoltán 1997. évi egyéni világbajnok fogatának volt a tagja. A/1 (125 cm) nyitottban Grundtner Gábor nagyszerű időeredménnyel és hibátlanul teljesítette a pályát Comet Ladyvel. Majláth Csaba (Urbino) másodikként, a harmadikként pedig Réti Dávid (Final Destination Z) végzett. A/2­­*(130 cm) versenyszámban Budavári Anikó győzött Calvados nyergében, második Bogár István (Lili), a harmadik Szotyori Nagy Kristóf lett (Lacrima Di Felicia) Prosper LK. Az A/3* (140 cm) versenyben Burucs Borbála bizonyult a legjobbnak Pinocchióval, ő és a második helyezett Marton András (Lancelott) tudtak csak hibátlanul lovagolni. A harmadik helyezést Réti Dávid (Laakoon) szerezte meg.
Ezután - ahogyan az elején már említettem - a viharos időjárás végett az utolsó két versenyszámot nem tudták lebonyolítani a szervezők.

Vasárnap

Az utolsó napon két lovas nagyszerű teljesítményt nyújtva emelkedett ki a mezőnyből. Az egyik ifj. Lázár Zoltán, a másik pedig Técsy Attila volt. Pirik Zsolt tanítványa, ifj. Lázár Zoltán kiváló lovaglásával megnyerte a fiatal lovasok versenyét (125 cm) Afroditével (Cenzor-Aliz), méghozzá hibátlan eredménnyel és a legjobb idővel. A második helyen szintén Pirik Zsolt által felkészített lovas, Béni Lilla (Cewin) végzett, a harmadik Karádi Kamilla (Huncut) lett. A 6 éves lovak versenyét (120 cm) - ahogyan pénteken, úgy vasárnap is - Técsy Attila nyerte Alfie lovával, a második és harmadik helyen a Burucs testvérek osztoztak, Barna (Casimella) a második, Borbála (Capua) a harmadik helyen végzett. Az A/2** (135 cm) versenyét szintén Técsy Attila nyerte Adél nevű lovával (Ginius-Timea) és még a második helyezés is az övé lett Casparral. A harmadik helyet Daragó Zoltán (Ragyogó) szerezte meg. A nap fő versenyében A/3*(140 cm) Réti Dávid Laakoon (Landor-Pamina) nyergében győzött, ugyanebben a számban szombaton még csak harmadik lett, most viszont sikerült neki nyernie. Kelemen Kristófé (Carl Der Grosse) a második hely lett, a harmadik pedig Hegedűs Kristófé (Havran).

A következő Mén-Kanca és Országos Minősítő versenyt Mezőhegyesen rendezik meg június 3-5. között. A Pirik LK pedig június 4-én B-kategóriás versenyt rendez Gönyűn.

A versenyről készült további fotók itt tekinthetők meg.

Szerző és fotók: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011. 05. 25.)


A hír megjelenését a LovasPláza támogatta.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés