keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose 17-én újra a pályán

Dózi április 17-én futja első idei versenyét

Mikóczy Zoltán idén 1000 méteres, füves-, egyenes pályás versenyeket szán Overdose-nak, további fontos szempont, hogy a futamok között legalább 5 hét pihenője legyen. A korábban felmerült milánói verseny ezeknek a kritériumoknak nem felel meg, így egy csehországi, németországi vagy francia futam jöhet számításba. Az időpont már biztos, a helyszín pedig a jövő hét második felére fog eldőlni.

Három hete jelentetted be, hogy Overdose áprilisban, valahol a környéken kezdi az idei szezont. Akkor Milánó is felmerült...

Mikóczy Zoltán: A milánói Premio Centosa nevű ezer méteres (Listed kategóriájú) versenyt idén az elmúlt évekhez képest sajnos egy héttel későbbre, április 17-e helyett 24-ére, húsvét vasárnapra írták ki.

Ez pedig azt jelentené, hogy Overdose-nak nem öt, hanem csak négy hét pihenője maradna május 21-ig. Ekkor futják ugyanis az angliai Haydock Parkban az ezer méteres Temple Stakest (Group II.). Jozef Roszival, Overdose trénere azonban azt kérte, hogy az idei versenyei között legalább 5 hét pihenő álljon a ló rendelkezésére.

Így ez a milánói verseny ebbe már nem fér bele. Számításba jött még egy korábbi, április 10-i milánói futam is, ám mivel az egy condizionata-verseny, abban csak olyan lovak indulhatnak, akik Olaszországban futották életük első versenyét, vagy az előző évben olaszországi Group-kategóriás versenyben indultak.

Korábbi nem jó? 2008-ban Rómában nyert ilyet...

Mikóczy Zoltán: A versenyszervezőtől nemleges választ kaptunk, ezért más helyszínt kellett keresni. Jelen pillanatban a budapesti Kincsem Parkban a gyeppályát felújítják, Ausztriában pedig az egyetlen ilyenkor szóba jöhető futam, a Preis vom Marschfeld távját felemelték 1100-ról 1650 méterre, így kénytelenek voltunk még távolabb körülnézni.

Az időpont már biztos. Overdose április 17-én fogja első idei versenyét futni. Három ország jöhet számításba: Cseh-, Német- és Franciaország. Ezek közül a cseh helyszín a legkevésbé valószínű, ott ugyanis körpálya van, és idén nem csak az 1000 méteres távhoz és a gyephez szeretnénk ragaszkodni, hanem ahhoz is, hogy Overdose lehetőleg minden versenyét egyenes pályán fussa. Az első idei versenye kapcsán tehát nem is annak rangja vagy pénzdíja a legfontosabb, hanem, hogy ezeknek a kritériumoknak minél inkább megfeleljen.

17-e nagyjából két hétre van, mikorra várható döntés a helyszínről?

Mikóczy Zoltán: Mindhárom versenyszervezővel kapcsolatban vagyunk, a végső szót jövő hét második felében fogjuk kimondani.

2011.04.01 Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés