keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Minden jó, ha a vége jó

A múlt hét folyamán egy ló és egy kiscsikó sorsa szinte mindenkit megérintett, aki csak televízió-, vagy rádióközelben volt. Két szerencsétlenül induló, de happy enddel végződő történet következik.

Kútba esett egy ló március 25-én reggel Pécelen. A bajba jutott állatot hevederekkel és egy daru segítségével emelték ki. A tűzoltók szerint a feladat igen nehéz volt, mivel a ló teste kitöltötte szinte az egész kutat, csak a feje és a mellső lábai lógtak ki onnan. A helyszínen 15 tűzoltó dolgozott, a mentés másfél órán át tartott. A lovat el kellett bódítani ahhoz, hogy ki tudják szabadítani.

„Egy olyan állatot kellett kiszabadítania a kútból, amely a kút teljes űrtartalmát kitöltötte. A hely nagyon szűk volt és a tűzoltóknak ebben a nagyon szűk helyben kellett a hevedereket úgy felrögzíteni az állatra, hogy azok további sérüléseket ne okozzanak” mondta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

Az állat a körülményekhez képest jól van, sokkot kapott, az állatorvosi vizsgálat alapján nem szerzett súlyos sérülést. A kút, amelybe beleesett körülbelül másfél-két méter mély. Víz nem volt benne, nem használta senki.

Tovább az RTL Klub híradásához >>>

Vasárnap a TV2 számolt be egy a mamájától elszakított kiscsikó kálváriájáról. Árvát tulajdonosa négynaposan szakította el anyjától, mert nem tartott igényt a csikóra. Új gazdája szerencsére nem habozott és magához vette az anyakancát is, hogy felnevelhesse csikóját.

 

2011.03.28. Forrás: RTL Klub, TV2

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés