keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Májusban rajtol a világbajnoki válogató

Csak az elnök helye biztos a vb-csapatban

Idén két nagy világverseny is vár a Lázár fivérekre. Lázár Vilmos 12. kettesfogathajtó világbajnokságára készül, amelyen nem titkolt szándéka, hogy érmet-, ha lehet aranyérmet szerezzen a franciaországi Contyban. Lázár Zoltán pedig az augusztus végén, a 40 év után újra meg rendezésre kerülő Budapesti Négyesfogathajtó Európa Bajnokságra készül. A magyar lovassport megítélésén javíthatna egy sikeres világbajnoki szereplés, amelyet azonban nehéz lesz el elérni, mert egyrészt nagyon kiegyensúlyozott a nemzetközi élmezőny, a hazai viszont elég bizonytalan.

„A hazai kettesfogatható mezőny mennyisége megfelelő – magyarázta Fintha Gábor szövetségi kapitány – , azonban a minőség elég vegyes. Az baj, hogy az elmúlt években nem tűntek fel kiemelkedő tehetségek. Így továbbra is a válogatottban a legbiztosabb pont, a hétszeres világbajnok Lázár Vilmos. A Magyar Lovas Szövetség elnöke a rengeteg elfoglaltsága mellett is vállalta, hogy indul az augusztus végi világbajnokságon. Tapasztalt, jó lovai vannak, így nem lesz nehéz egy ütőképes csapatot összeállítania.”

Fintha Gábor elmondta még, hogy a további világbajnoki helyekért a válogatás  a május elsejei fábiánsebestyéni versennyel kezdődik. Bekerülhet a világbajnoki csapatba a rutinos Nyúl Zoltán, aki az elmúlt években egy új fogatott épített, amely már eléri a nemzetközi szintet. Jó eséllyel rajtol a válogatókon Selyben Zsolt, Hódi Károly, s a fiatalabb hajtók közül Nagy Tibor is. 

A nemzetközi szövetség fogathajtó szakbizottsága májusban dönt arról, hogy az idén nyáron rendeznek-e négyesfogatható Európa-bajnokságot Budapesten. A szövetségi kapitány szerint, nemzetközi viadal mindenképpen rendeznek a Hősök terén és Városligetben.

Salánki Miklós

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés