keresés a lovardák között

A lovasok 5 típusa
A jelen írásban szereplő típusok kizárólag a képzelet szüleményei, valóságos személyekkel való mindennemű hasonlóságuk pusztán a véletlen műve. 

Az elméleti

A témában fellelhető minden könyvet felvásárol és azokat el is olvassa. Példásan felkészül a következő lovagló órára, persze csak elméletben. A gyakorlatban viszont szívesebben ácsorog a karám mellett, ahol a jelenlévőket - ha kérik, ha nem - elméleti oktatásban részesíti az oldaljárás technikájáról.

A biztonságos

Minden eshetőségre felkészül, így minden alkalommal visel kobakot, védőmellényt, vállvédőt, nyakvédőt, láthatósági szalagot, kobak-lámpát és kitudja még milyen kütyüket. Életbiztosítását már jó előre megkötötte - biztos, ami biztos alapon. Ennek ellenére terepen csak sétál, osztálylovaglásnál pedig fejfájásra hivatkozva félrehúzódik, ha vágtára kerül sor.

A versenyző

Évente legalább 79 verseny napon indul (legalább 3 lóval, azaz összesen 237 alkalommal startol), amelyek jórészét nélküle meg sem tartanák. Igazi otthonának a lószállító kamiont tekinti, ahol a megnyert szalagokat és kupákat is őrzi.

A lótulajdonos

Lovagolni még senki se látta, valószínűleg soha nem is ült még lovon. Azt viszont mindenki tudja, hogy ő a tulajdonos! Neve nagy betűkkel ott díszeleg a lószállítón, valamint minden nyeregalátéten, lótakarón, a lovak bokszain, illetve télen a lovak szőrébe nyírva.

A vagány

Ő az első, aki felül a betöretlen csikóra. Teljesítménye határtalan, főleg, ha produkcióját nézősereg is kíséri. Ilyenkor a lehetetlent nem ismerve hajtja végre még a legnehezebb feladatokat is. A baleseti sebészeten már ismerősként köszöntik.

Frissítve: 2014.01.30.
Illusztráció: Várkonyi Andi, Papírmusztáng 


KapcsoLÓdó cikkek:

Lótartás régen és ma >>

Szakszótár lóvásárláshoz >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés