keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Yorkshire kocsiló - Yorkshire coach horse
Yorkshire kocsiló - Yorkshire coach horse

Yorkshire-ből származik. Sok éven keresztül megkülönböztethetetlen volt a Cleveland Baytől, de több, mint 150 éven át volt egy különálló létezésük.

1790-ben a Yorkshire Coach Horse az igényként felbukkant, mint egy nagyobb és feltűnőbb típus, a nagy számú elegáns szállítóeszközök következtében, ami megjelenik London divatos részeiben, és ezért a célért a Thoroughbredet használták a Cleveland Bayen. Változó időkben az arab és Barb vér hatását használták a Yorkshire kancákon.

A 19. század középső és utóbbi rész alatt az igény eziránt a ló iránt óriási volt. Utóbbi években a javulása nagy részét a nagy Hackney vér bemutatásának köszönhette.

Marmagassága 16.2 marok; a test viszonylag hosszú, a lábak rövidek, miközben a lónak adja annak a megjelenését, hogy a földre közeliek legyenek. A heveder mély, és a paták némileg nagyok és szélesek. A túlsúlyban levő szín pej vagy barna. Az egész megjelenés még mindig adja a Cleveland Bay származás egy jelét.

Fordította: Böbi

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés