12 nyugodt ló: élő lovak egy manhattani kiállításon

    Fogj 12 lovat és kötözd őket egy fehér falhoz egy üres teremben. Hogy ez miért művészet és nem egy istálló? Erre kaphatott választ az, aki a hétvégén felkereste azt a manhattani galériát, aminek egyetlen kiállítása 12 élő ló volt.

     

    Fotók: Allison Meier

    Nem önarcképek és csendéletek, hanem 12 élő ló volt egy New York-i kiállítóterem hétvégi szenzációja. A lovakat a tetőablakon beszűrődő természetes fény világította meg, különleges atmoszférát adva a teremnek. Beszámolók szerint a légkör nyugodt és hűvös volt, az élmény egyszerre lélegzetelállító és abszurd.

    A szokatlan kiállítás miatt sok kritika érte a galériát, amiért a kikötött lovak nem mozoghatnak szabadon. Azonban mind lótartók, mind más, lovakkal foglalkozó művészek egyet értettek abban, hogy az állatok nem voltak zordabb körülményeknek kitéve, mint egy istállóban.

    A galéria tulajdonosa szerint nincs mélyebb jelentése annak, hogy élő állatokat művészetként mutatnak be, a hagsúly inkább az élményen van, ez teszi maradandó emlékké a lovak között töltött perceket.

    Forrás: Hyperallergic.com, 2015.06.29.

    Hozzászólások