Drogozásra kényszeríti a Rolling Stones a lovakat

Drogozásra kényszeríti a Rolling Stones a lovakat

A Stones belgrádi koncertjének helyszínén, a színpadtól alig néhány méterre háromszáz ló lakozik. Mivel felizgatná őket a hangerő, bizony szedálni kell őket. Szerb állatvédők azért lobbiznak, hogy helyezzék át a koncertet.

Két meghiúsult után a világtörténelem első Szerbiában tartott Rolling Stones-koncertjének kijelölt helyszíne a Hippodrome, Belgrád legnagyobb elkerített területe (a dátum pedig július 14.). Csakhogy, amint a neve is mutatja (a görög szavak jelentései: hippo: ló, dromos: versenypálya), itt általában lovak és lovaglóklubok laknak. Konkrétan a színpadnak kijelölt helytől alig néhány méterre háromszáz ló. Az ORCA nevű szerb állatvédő szervezet szerint a kutatások azt mutatják, az állatok számára a zaj és a “vibráció” a legjelentősebb stresszforrások közé tartozik. De sajnos a költözködés is, ráadásul máshol nem lehet ennyi lovat elszállásolni. Marad az, hogy leszedálják őket a koncert alatt (a Reuters cikke szerint azt a nyugtatót használnák, amin Belgrád lakossága is élt a NATO-bombázás alatt).

Vagy az, hogy átrakják máshová a koncertet: most ezért lobbiznak az állatvédők, mondván, hogy biztos van másik olyan hely a városban, ahol elfér a koncertre várt százezer ember. Ha a helyi szervezőket nem sikerül meggyőzni, egyenesen a zenekarhoz fordulnak – szerintük egy “megbecsült” zenekar nem akarhat ilyen foltot ejteni a hírnevén. Nos, nem ártott volna egy kicsit utánanézniük a Rolling Stonesnak, hogy belássák, lovak leszedáltatása a Stones hírhedtebb drogügyleteihez képest meglehetősen pimf tételnek tűnik.

Itt jegyeznénk meg, hogy a Stones ex-basszusgitárosa, Bill Wyman (1962-től 1993-ig játszott az együttesben) közben jóval békésebb elfoglaltságot talált magának. Mint a Guardian felfedezte, egy saját magáról elnevezett fémdetektort dobott a piacra. A “mit csinálnak a popbizniszből kiszállt vicces arcú bácsik” téma iránt érdeklődőknek melegen ajánljuk a Bill és detektor közös honlapját, ahol olvashatunk arról, milyen békés és nyugodt elfoglaltság is fémet detektálni.

 

2007.04.19.
Forrás: quart.hu/hirtv
Frissítve: 2023.05.16.
Fotók: Canva

Hozzászólások