Luxuscella: lómúzeum Kínában

Márvány padló, monumentális szobrok és pompázatos üvegcsillárok – ez kell a lovaknak? A kínaiak szerint bizonyára igen, legalábbis ezt gondolhatja, aki belép a Heilan Lómúzeumba.

Bejárta a világhálót az a fotó, amelyen egy tükörfényes márványcsarnok oldalán sorakozó bokszokban álldogálnak a lovak. És bár a legtöbben arra tippeltek, hogy a létesítmény bizonyára egy dúsgazdag sejk istállója, a valóság az, hogy a fényűző létesítmény Kínában áll.

Ez a Heilan Ló Múzeum, körülbelül egy órányira Sanghajtól. A létesítményben 30 országból 43 különböző fajtájú lovat csodálhatnak meg az érdeklődők. A múzeum egy lovaslétesítmény, a Heilan International Equestrian Club része, ahol bevásárlóközpont és lovarda is működik.

Az üzemeltető cég mintegy 400 lovat vásárolt a világ több mint 30 országából (többek között Németországból, Hollandiából, Spanyolországból és az USA-ból). 50 fajta egyedei élnek a lovaslétesítményben, köztük például hannoveri, fríz, andalúz, luzitánó, lipicai, quarter és orlov ügető lovak, de akadnak pónik és zebrák is. 

Ebből a 400 lóból a lómúzeumban 48 ló látható. Nyitott kérdés, hogy ezek a lovak vajon mennyi időt töltenek márványzárkájukban, élő és érző kiállítási tárgyakként.

A lovaslétesítmény minden szempontból a legeket célozta meg.  Fedeles lovardája a legnagyobb Ázsiában: 134 méter hosszú, 75 méter széles. A fedett show aréna 9.000 négyzetméteres és 666 néző befogadására alkalmas. A show aréna és a lómúzeum stílusa pedig a Bécsi Spanyol Lovasiskolát idézi.

És ha már a legeknél tartunk: a Heilan International Equestrian Club  nevéhez Guinness rekord is fűződik: a legnépesebb díjlovas programot mutatták be hatvan lóval:

A klubnak 19 külföldről származó edzője, három Hollandiából importált állatorvosa, és több mint 130 lókiképzője, de mindössze 100 körüli klubtagja van.

Érdekel a lovaskultúra, de nem utaznál Kínáig?

Nem is kell, hiszen szuper programjaink vannak számodra:

Fedezd fel a szilvásváradi ménest a Lovasok.hu-val!

Bepillantanál Európa legrégebbi kultúrló fajtájának, a lipicainak több mint 60 éve otthont adó Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad életébe? Tarts a Lovasok.hu-val! Szalajka-völgyi kirándulással és kisvonatozással egybekötött fogatos méneslátogatásunk során megismerheted büszkeségünket, a lipicait.

Tovább a regisztrációhoz és a részletes programhoz >>

Barokk pompa az Epona andalúzaival és a Lovasok.hu-val

A Bécsi Spanyol Lovasiskola budapesti előadásának kivetített záróképe, egy lovas operába ágyazott esküvő kel életre a Schielleiten kastélyban július 13. és 16. között. Ne hagyd ki a világhírű operaénekesekkel, korabeli hangszereken játszó nagyzenekarral és az Epona Spanyol Lovasiskola andalúz ménjeivel tarkított előadássorozatot, utazz a Lovasok.hu-val Stájerországba!

Tovább a regisztrációhoz és a részletes programhoz >>

2017.03.24. Forrás és fotó: Daily Mail, Heilan GroupMarco Kray

Hozzászólások