Angliában még Mária sem ülhet szamárra kobak nélkül

Lovasbiztonság terén is emlékezetes volt egy angliai templom betlehemi játéka. Az előadásban szereplő szamár tulajdonosa ugyanis ragaszkodott hozzá, hogy a Máriát játszó kislány a szamár hátán ülve kobakot viseljen. 

A szabadtéri karácsonyi misztérium szervezői számára jó ötletnek tűnt, hogy egy igazi szamarat is bevonjanak az előadásba. A szamár tulajdonosa azonban ragaszkodott hozzá, hogy a Máriát játszó kislány kobakot viseljen, felkészülve arra az eshetőségre is, ha esetleg leesne a szamárról. Ezzel egyrészt eleget kívánt tenni a városi tanács hozta szabályozásának, mely kimondja, hogy gyerekek csak kobakban lovagolhatnak, másrészt a saját biztosítója által támaszott feltételeknek. 

A szervezők nem bánták a dolgot, a figyelem középpontjában úgyis a gyerekek és a szamár voltak. Emellett nekik is fontos volt, hogy mindent megtegyenek a 6 és 16 év közötti résztvevők biztonságáért. "Egy ilyen szamár elég magas ahhoz, hogy egy kisgyerek megsérüljön, ha leesik róla" mondta a szamár tulajdonosa. "Jobb a biztonság."  

Voltak azonban, akik kissé túlzásnak találták az intézkedést: "Még jó, hogy biztonsági övet, légzsákos mellényt, ejtőernyőt, fényvisszaverő csíkokat és helyzetjelző lámpákat nem akarnak ráadni!"

Első a biztonság –  Fotó: dailymail.co.uk

Dél-Walesben a 8 éves iskoláslány, Libby Dorman volt az első Mária a történelemben aki szamárháton, kobakban érkezett meg Neath utcáira egy szabadtéri előadás részeként. Az 5 éves bátyja mellett haladó Libby fejvédőjét diszkréten a hagyományos kendő alá rejtették. 

2013.12.10. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: BBC

Hozzászólások