Meghirdették a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház következő évadának műsorát

Változatos programmal várja a közönséget következő évadában, június elejétől egészen augusztus végéig a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház.

Meghirdették a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház következő évadának műsorát

Nógrádi Zoltán polgármester az évadot bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, a nyári programsorozat olyan színházi élményt kínál a kisváros és a térség lakóinak, illetve a Mórahalomra érkezőknek, ami korábban csak a nagyvárosokban volt elérhető.

Tavaly csaknem 20 ezer nézőt fogadott a mórahalmi szabadtéri színház, Magyarország csaknem négyszáz településről és az Észak-Bácskából érkeztek vendégek az előadásokra – közölte a polgármester.

Az évad június 11-én Péter-Szabó Szilvia koncertjével kezdődik. Június közepén visszatér Mórahalomra a Nikola Tesla életét bemutató Végtelen energia című musical. Látható lesz a Tesla-musical stábja által színpadra állított, az erdő életéről szóló Vadak ura című új, magyar családi musical is.

Június 23-án a Monarchia Operett a Huszka Jenő műve alapján készült Sissi, a magyar királyné című darabbal vendégszerepel a homokháti kisvárosban, másnap 120 perc a föld körül címmel rendeznek gálát Kálmán Imre alkotásaiból.

Június 25-én a Best of Geszti koncerten a Rapülők, a Jazz+Az, a Gringo Sztár és a Létvágy projektek legjobb dalai csendülnek föl. Két nappal később Szomor György Robin Hood musicaljét tűzik műsorra, július első napján pedig a Neoton slágerei hallhatók Szép nyári nap című zenés darabban.

Bemutatják Mórahalmon a világ legismertebb magyar szentjéről, Árpád-házi Szent Erzsébetről készült Az Ég tartja a Földet című musicalt is.

2015 óta rendkívül népszerűek Mórahalmon a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve életre hívott produkciók. Július közepén ezek közül elsőként az operettirodalom két népszerű alkotása a Csárdáskirálynő és a Mágnás Miska látható. Július utolsó hétvégéjén a betörhetetlen vadló vadnyugati történetét elmesélő Szilaj című családi musicalt tűzik műsorra. Szorosan kötődik a környékhez a legendás alföldi betyár, Rózsa Sándor története, ezt mutatja be látványos lovasjelenetekkel a társulat augusztus elején látható darabja.  A Rómeó és Júlia koncertváltozatát is színpadra állítják augusztus közepén. A magyar történelem pillanatai elevenednek meg a Honfoglalás, az István, a Mi Urunk és az Árpád-házi Királyrock előadásain. Az évad újabb családi musicalekkel, a Fehérlófia című darabbal és az Aladdinnal zárul.

2021. 12. 14.
Forrás: MTI
Kép: lovasok.hu

Hozzászólások