Ismét neves versenynek adott otthont a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont

Idén Szilvásvárad adott otthont a FEI Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának. Az eseményen 5, 6 és 7 éves fogatlovak versenyeztek egymás ellen. Az eseményt eredetileg a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. rendezte volna azonban ez idén másképp alakult Cseri Dávid, a szilvásváradi Ménesgazdaság vezetője, nagy örömére.

Ismét neves versenynek adott otthont a szilvásváradi Lipicai LovasközpontIsmét neves versenynek adott otthont a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont

Október 7 és 8 között díjhatásban versenyeztek a fogatok egymás ellen szombaton pedig eldőlt a nemhivatalos eredmény, ami a következőképp alakult:

5 éves lovak kategóriában: Dream Catcher 19 hajtójával Jessica Wachterrel 8,67 ponttal. Második helyen Velkan végzett, hazánk képviseletében, hajtója Bégányi Csaba. A harmadik helyen Svájc szerepel: Henje és hajtója Mario Gandolfo képviseltében.

6 éves lovak kategóriában: Németország nyert, DSP Noble Lady-vel, hajtója Bettina Winkler, 8,50 ponttal. A második helyen szintén német színekben Eckstern végzett, hajtója Jessica Wachter. Harmadik helyen pedig lengyel győzelem Tokaj-S nevű lóval, hajtója Weronika Kwiatek.

7 éves lovak kategóriában: lengyel győzelem: Roncewal, hajtója Weronika Kwiatek, 7,21 ponttal. Második helyen Nitrad Du Mecolis, hajtója Mario Gandolfo, Svájc képviseletében. A harmadik helyen a német Elsass végzett, akinek hajtója Martin Stötzer volt.

Ismét neves versenynek adott otthont a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont

Október 9-én a rangos esemény mellett ’Nimród vadászai’ Hunor és Magor csodálatos vadászata című előadást tekinthették meg az érdeklődők a fedeles lovardában este 7 órától. Az odalátogatók részesei lehettek a tradicionális vadász bemutatónak és az országos huszártalálkozónak, ami az ’Egy a természettel’ Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérőrendezvényeként került megrendezésre.

Ismét neves versenynek adott otthont a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont

Az esemény zárónapján, vasárnap, pedig tovább folytatódott a verseny a fogatok között ahol a kombinált maratonhajtásra került sor majd pedig a bajnokavatásra.

2021. 10. 11.
Ozsvárt Klaudia
Lovasok.hu

Hozzászólások