Főszereplők testközelből – Konkoly Merse

Az alábbi felvételen a világpremier soron következő főszereplőjének, Konkoly Mersének felkészülésébe pillanthatunk be.

Merse első élményei a lovasíjászattal 1999-ből származnak, amikor a naiv kíváncsiságtól vezérelt első lóhátról leadott lövések bátortalanul fúródtak bele egy csömöri lovarda homokjában fetrengő rongyos szalmazsákba.

“2006-ban vettem részt első edzésemen a Kassai-Völgyben, s egy hosszabb kihagyás után végre ismét a Mester kezei alá kerültem, kinek jóvoltából eljuthattam Kínától az Egyesült Államokig, edzőtáborok, versenyek és bemutatók kapcsán. Ezek közül kínai útjaink rejtegették számunkra a legtöbb izgalmat és kihívást, melyek elegyei meghatározó élményekké alakultak a közel 4-hetes távolléteket követően. A lovasíjászatot harcművészeti mivolta miatt páratlan lehetőségnek tartom önmagunk mélyebb megismerésére s azt gondolom, kulturális gyökerei okán relevanciája megkérdőjelezhetetlen korunkban.” – árulta el Merse, aki feleségével, Annával az Alföldön él lovaik és a Kiskunság természeti csodáinak társaságában.

Az idei Lovas Show szeretettel várja kicsiket és nagyokat egyaránt! Legyél részese a XXI. századi elemekkel gazdagított honfoglalás kori történet és ünneplés káprázatos produkciójának! A Lovasok.hu-n keresztül, most 10% kedvezménnyel juthatsz hozzá a jegyekhez. A kuponkódot IDE kattintva válthatod ki!

Forrás: https://lovasshow.hu/
Fotó: https://lovasshow.hu/

Hozzászólások