Kerekded idomok, hatalmas szív: hidegvérűek földjén

Haga Zsuzsanna lovas fotós szenvedélyesen keresi a gyönyörű vidékeken megbúvó méneseket. Ezúttal Bőszénfán járt, ahol a magyar hidegvérű lovak mellett lencsevégre kapta a helyi szamarak és szarvasok elbűvölő csapatát is.

Figyelem! Csak akkor görgess tovább, ha nem félsz, hogy örökre elrabolják szívedet ezek a szívmelengető, szelíd óriások.

72 képünk van a bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjában, Bőszénfán immáron ötödik éve folyik az őshonos magyar hidegvérű fajta tenyésztése. A program egyik legfontosabb célja, a robosztus lófajta napjainkban betöltött szerepének újragondolása

A magyar hidegvérű fajta közismerten békés természetű, könnyen kezelhető, ez alkalmassá teszi arra, hogy a kezdő lovasoknak is megbízható társa legyen. Termeténél és erejénél fogva akár 100 kilogrammos lovassal is könnyedén mozog. A fajta kedvező tulajdonságai a lovas turizmus beindítására sarkallták a helyi gazdálkodókat.

72 képünk van a bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Mi vár rád Bőszénfán?

Ha ellátogatsz Bőszénfára megcsodálni a lovakat, nemcsak lóháton, hanem hintón is bejárhatod a zselici táj varázslatos lankáit és megcsodálhatod az erdők-mezők szépségét. A vadaskerti tereplovaglás során találkozhatsz gímszarvasokkal, dámvadakkal, esetleg muflonokkal és vaddisznókkal is.

A Somogy Megyei Erdőgazdaság területén számos túraútvonalat járhatsz be, meglátogathatod a Vörösalmai Vadászházat, a Zselici Csillagparkot, a Szennai Skanzent, vagy akár az Ibafai Pipamúzeumot is.

S ha mindeközben megéheztél, a családias hangulatú Zselic-Vad étteremben érdemes megkóstolni a helyi alapanyagokból készült finomságokat.

72 képünk van a bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A lovas programok mellett a vadasparkban testközelből is megfigyelheted hazánk öt nagyvadfaját, megsimogathatod Pötyit a szelíd szarvastehenet, a magtár épületben pedig trófeakiállítást tekinthetsz meg. Így tett Haga Zsuzsi is, s közben megörökítette a hely hangulatát, lakóinak báját.

2015.12.01. Bodor Sára
Fotók: Haga Zsuzsanna

Hozzászólások