36. születésnapját ünnepelte Tündér

Vágtázva, bohóckodva, kutyával kergetőzve ünnepelte 36. születésnapját Tündér, a kisbéri félvér törzskanca.

Tündér és gazdája, Nyírő László

Tündér 1980. március 14-én született Százhalombattán, a Benta Lovastanyán. Két hónaposan árván maradt, de mamája hiányát rengeteg szeretetettel és gondosodással igyekezett pótolni gazdája, Nyírő László, akivel azóta is elválaszthatatlanok egymástól.

Tündér teljes szabadságban nevelkedett a tanyán, majd belovaglása után több szakágban is eredményesen szerepelt. Versenyzett  díjlovaglásban, díjugratásban, fogathajtásban, jól szerepelt távlovaglásban és gyerekcsapat alatt dolgozott voltizslóként is. A versenyek mellett több mint száz bemutatón is szerepelt.

Elismerésre méltó Tündér sportló tenyésztésben betöltött szerepe is, hiszen kisbéri törzskancaként 18 csikót nevelt fel, közülük hét külföldre került. Talán a legeredményesebb vagy legismertebb közülük Tükrös lett (Harlekin apától), aki Genfbe került és a Volvo Világkupán is szerepelt.

A születésnapos

Nyírő László idén ezekkel a szavakkal köszöntötte Tündért, aki jókedvűen vágtázva-bakolgatva és a karámba betévedt kutyát kergetve ünnepelte 36. születésnapját:

"Kedves Barátaim, ismerőseim és lovas társak. Szeretnék Veletek megosztani egy számomra és sok lovasom számára is örömteli hírt itt. A képen Tündér látható, aki a mai napon belelépett a 37. életévébe. Az összes elmúlt évét velem töltötte, velem versenyzett eredményesen több szakágban is és 18 csikót nevelt. Fajtáját tekintve kisbéri félvér. Ma ilyen jókedvvel ünnepelte velem a szülinapját. Így is lehet lovat nevelni- használni és megbecsülni. Lehet, hogy nagy kérés, de legyen ez eklatáns példa minden lótaró számára."

 

"36 éves kanca! Az állapotából sokan tanulhatnának!" – mondja Dr. Pallós Andrea lógyógyász specialista. "Számtalanszor hallom, hogy azért sovány meg szakadt, mert öreg. Hát Tündér nem ilyen. Tehát ez sem törvényszerű! Boldog születésnapot, Öreglány!"

Boldog születésnapot Tündér!

2016.03.16. Forrás: Facebook

Hozzászólások