Takarmányozással az egészségért

Előbújtak a nap sugarai: megérkezett a tavasz, ami egyúttal azt jelenti, hogy sok lótartó életében elkezdődik a várva várt szezon: a versenyek, lovastúrák, hosszú tereplovaglások, vagy épp a kiscsikók érkezésének szezonja. Ezt azonban felkészülten várni.

A tél folyamán sok minden megkeserítheti a lovak és a lovasok életét. A hideg, az istálló pora, a fedeles pora, a hiányzó legelő, a bokszban való ácsorgás, nem csak a hangulatnak, de a közös munkának sem kedvez.

Tavasszal, amikor az idő melegebbre fordul, az anyagcsere-folyamatok felgyorsulnak, a legelő élettel telivé válik, az izom hirtelen erőtől duzzad, a vedlés megkezdődik. Ilyenkor sok lótartó érez földöntúli boldogságot, vágtázó lova láttán és indul el hosszas terepekre, vagy rendszeresíti a lovas pályamunkát.

Azért, hogy a felszabaduló energiáknak ne legyen orvosi beavatkozást igénylő kimenetele, készítsd fel lovad szervezetét megfelelőképpen a tavaszra. Az Equine America számos készítményt kínál a szervezet tavaszi támogatásához.

A jól ismert Everyday Vitamin&Minerals, a Cortaflex termékcsalád, a pataregenerálásban verhetetlen Hoof Powder már bizonyítottan számtalan lónak tette könnyebbé az edzésekre való felkészülést és a fizikum szinten tartását.

ProPell Plus vitamin azonban még ennél is több:

  • Használati intenzitásban megfelelő alaptakarmánnyal etetett lovaknál ideális és költséghatékony általános vitamin.
  • Különböző szinteken versenyző lovak kiemelkedően költséghatékony vitamin és ásványi anyag pótlója.
  • Belgyógyászati betegségeket, babesiosist, lyme-kórt követő felépülési időszakban jelentősen támogatja a szervezetet.

Vasban rendkívül gazdag, valamint ezen kívül Echinaceat (kasvirág) is tartalmaz, a vörösvérsejt utánpótlás és az immunrendszer támogatására. A ProPell Plus segíti a hatékony oxigénszállítást a magas energiaszint és teljesítmény érdekében. Összetevői között megtalálható A, B1, B2, B6, B12, D3, E és K-vitamin, folsav, kolin, Echinacea, magnézium, vas, réz, kálium, kén, szelén és mangán. Folyékony állaga miatt beadható közvetlenül a szájon át, ami ideális megoldás abrakmentes takarmányozás esetén is.

A ProPell Plust kiemelten ajánlott azoknak a lovasoknak, akik téli pihentetés után tavasz elején kezdik meg a felkészülést az elkövetkező szezonra. Kitűnő alapozó vitamin. Említett összetevői miatt hatékonyan készíti elő az izmokat a fizikai igénybevételre.

Elérhetőségek:
7400 Kaposvár
Guba Sándor utca 40.
Tel.: +36 30 300 4914
Fax:  +36 82 410 542

www.pannonlogyogyasz.hu

Dr. Hevesi Tibor Ákos
PhD, MRCVS, vezető állatorvos
lóegészségügyi szakállatorvos
hevesia@pannonlogyogyasz.hu
Dr. Ütő Dániel Sándor:
utod@pannonlogyogyasz.hu

2017.03.03. Pannon Lógyógyászati és rehabilitációs Szolgálat

Hozzászólások