keresés a lovardák között

Championátus és Országos Minősítő Díjugrató Verseny Kiskunhalason
Ismét Championátus Kiskunhalason

Rangos díjugrató verseny házigazdája lesz Kiskunhalas 2014. július 31-től augusztus 3-ig, mert ekkor rendezik a 2012-ben is nagy közönségsikert aratott Championátus és Országos Minősítő versenyt.

  • Időpont: 2014. július 31-től augusztus 3-ig
  • Helyszín: Kiskunhalas, Lovasiskola, Fazekas Mihály utca 1.

Rózsahegyi Róbert versenyigazgató elmondta, hogy az ország legjobb magyar díjugratói, a legjobb hazai bírák előtt mérik össze tudásukat. A halasi rendezés egyben azt is jelenti, hogy hazai közönség előtt versenyezhetnek városunk lovasklubjainak országosan is ismert díjugratói, amely komoly motiváció nézőnek, sportolónak.

A halasi rendezők szerint nagyon sok lovas érkezése várható városukba, alig két héttel az esemény előtt már több mint 200 start igény jelentkezett, amely várhatóan a 800-at is meghaladja majd a végén.  Mindez folyamatos programot jelent a kilátogató közönségnek reggel 8 órától késő délutánig. A közönség óriás kivetítőn kapja a zsűrivel szinte azonos időben a lovasok elért eredményeit, idejét, hibapontjait.

A színvonalas pályaépítésről, a látványos, dekoratív akadályok elrendezéséről a nemzetközi minősítéssel rendelkező Erdélyi Magdolna és csapata gondoskodik. Az már most biztos, hogy a rendszeresített istállók nem lesznek elegendőek a várhatóan több mint 150 ló elhelyezésére, ezért mobil bokszokat helyeznek el a lovas bázis területén.

A nézők egyéb szórakozásáról a hagyományos kirakodó árusok gondoskodnak és aki megéhezik vagy megszomjazik, az is megtalálja a számítását a Sóstó Csárda által kitelepített étteremben és büfében, ahol a verseny óriás képernyőn lesz követhető. A versenyigazgató kiemelte a Halasi Városgazda Zrt. dolgozóinak munkáját, akik a pályák megfelelő előkészítésére komoly figyelmet fordítanak.

Jó hír, hogy mindezt a sportos, családoknak különösen ajánlott programot térítésmentesen látogathatják meg az érdeklődők, mert a belépés ingyenes lesz a Fazekas Mihály utcán található lovas arénába.

A verseny hivatalos honlapja >>

Megközelíthetőség:

2014.07.16. Forrás és fotó: Kovács Iván


KapcsoLÓdó cikkek:

Kiskunhalasi Országos Minősítő + GP >>

Ifj. Szabó Gábor a nap lovasa a Kiskunhalasi nagydíjon >>

192 cm-t ugrott, Hegedűs Kristófé Kiskunhalas nagydíja >>

40. Nemzetközi díjugrató verseny - Kiskunhalas >>

Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság Kiskunhalas, 2011. augusztus 24-28. >>

Nemzetköz Rendőr Lovasverseny >>

Beszámoló a 40. Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyről >>


Hozzászólások:Legtöbb lájkot kapott cikkeink: 
  tereplovaglás, fedett lovarda, lovas táborok, bértartás, csapatépítés a Bakonyban   Horze Lovasáruház   KLP   TAnita lovasbolt Érd   Barefoot