keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Mindeközben: a lovakat is hűtik Indiában
Indiában az elmúlt napokban tapasztalt hőség nemcsak az embereket, az állatokat is megviseli. Jalandharban a lovait viszi hűsölni egy gazda, nehogy az állatok hőgutát kapjanak.

Hőség tombol Indiában

Néhány helyen 47 fokot is jeleztek a hőmérők, az aszfalt is megolvadt. A hatóságok arra szólították fel a lakosságot, hogy ne dolgozzanak hosszú ideig a napon, és fedjék be a fejüket.

A hőség számos helyen áramkimaradásokat okozott, legtöbbször a légkondicionálók megnövekedett használata miatt a városokban. "Az élet nagyon nehéz. Nincs víz, nincs áram, semmi alapszolgáltatás" - panaszolta egy asszony.

Egy lovaival rendszeresen dolgozó gazda számíthat arra, hogy állatai elviselik a hőség okozta terhelést bizonyos fokig. Az edzett ló izzad az igénybevételtől függően, de fél óra alatt rendbejön, ha hűvösebb, árnyékos helyen pihenhet. A ritkán dolgoztatott vagy idősebb lovak azonban könnyebben kaphatnak hőgutát így náluk nagyobb odafigyelésre van szükség.

2015.05.30. Forrás: Index.hu, Euronews.com
F
otó: Shammi MehraCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés