keresés a lovardák között

Fríz lovak bűvöletében a Hírös Lovarda
A III. Fríz ló verseny és show műsor helyszínéül a korábbi évektől eltérően az impozáns kecskeméti Hírös Lovardát választottuk. Az ország minden tájáról érkeztek frízrajongók, hogy részesei legyenek a versenynek és a délutáni showműsornak. - Gubis Gabriella beszámolója.

11 képünk van a 3. Fríz Ló Verseny és Show Műsorról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

A rendezvényre 2015. április 25-én került sor immáron harmadik alkalommal. Az időjárás szerencsére kegyes volt hozzánk, így sikerült megtartanunk ezt a hatalmas versenyt, melyre szép számban nevezték be gyönyörű lovaikat a fríz tulajdonosok.

A versenyen három számban - díjlovaglás, free Style in Fríz (szabadon választott program zenére) és akadályhajtásban indulhattak a jelentkezők.

A díjlovaglás első helyezettje Gállos Ivett (lova: Penelope) lett, akit szorosan követett Pesti Éva (lova: Dáriusz) a második helyen. A dobogó harmadik fokára pedig Viniczai Janka (lova: Björjen fan Oldterterp) állhatott.

A free style in fríz kategóriában Kovács Barbara és Nagy Veronika bizonyult a legjobbnak. Őket Szikszai Kitti és Simon Réka követte, a harmadik helyezett pedig Mitring Eszter lett.
Különdíjban részesült a hatéves Kása Csenge.

Még 10 képünk van a 3. Fríz Ló Verseny és Show Műsorról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

A fogathajtás versenyszámban holtversenyben nyert ifj. Gusztos Gábor és Gusztos Gábor. A második helyen Vas Ketrin végzett. Díjhajtásért Káplár József különdíjban részesült.

Frízló Szépségverseny helyezettjei:

  1. (11) Victor fan Bommelsteyn ( 9 éves fedezőmén)
  2. (23) Doede út de Ripen (14 éves Sztár mén)
  3. (24) Wili ( 7 éves mén)
A verseny után következett az egész délutánt betöltő show műsor, amit Csala József és Csala Alexandra nyitott meg tandemlovaglásukkal Nico és Wili nyergében, majd szabadidomítással kápráztatták el a nézőket. Utánuk a karusszel bemutatóját láthatták a nézők nyolc fiatal lovassal, majd egy igazi középkori páncélos lovag (Kozák Attila) következett harci ménjével (Doede út de Ripen).
 

Egy pillanatra megelevenült a középkori lovagi torna világa.
Még 9 képünk van a 3. Fríz Ló Verseny és Show Műsorról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

A nagy jelenet után Kisjuhász Ferenc vezetésével a híres puszta ötös száguldott a pályára. 
A fergeteges bemutató után következett Magyarország legeredményesebb díjlova, Aiso, Kiss Biankával. A páros nagydíj kürjét mutatta be szemet gyönyörködtető összhangban.
 
A versenynapot Gusztos Gábor ötösfogata zárta, azzal a különlegességgel megspékelve, hogy mind az öt lovon egy-egy lovas ült. 
 
 

Aiso és lovasa, Kiss Bianka
Még 8 képünk van a 3. Fríz Ló Verseny és Show Műsorról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

Köszönjük a segítőknek a résztvevőknek és a rengeteg nézőnek, hogy emelték a verseny színvonalát.
 
2015.04.30. Gubis Gabriella
Forrás: Frizlo.hu

KapcsoLÓdó cikkek:


Fríz Lovak Versenye 2016 »Fríz lovak bűvöletében a Hírös Lovarda

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés