keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Racking horse
Racking horse

Melegvérű

ÖSSZEFOGLALÁS
Amerikai fajta, "rack" (poroszkáló ló) szóról kapta nevét. A poroszkálás egy kétoldali, négyütem jármód, mely sem lépés, sem ügetés. Gyakran hívják "single-foot"-nak (lassú ügetés/poroszkálás). Ez a jármód természetesen fordul elő a lovaknál, ha mesterségesen tanítják be a lónak, azt a Racking Lovak Szövetsége nem fogadja el.

FIZIKAI/TESTI LEÍRÁS
Szemrevaló, kecses felépítésű ló, hosszú nyakkal, telt horpasszal, jó csontozattal, szabályos lábakkal és szép sörénnyel.

A ló "könnyűnek" néz ki, marmagassága 15.2 marok, 1000 font körül van a súlya. Színe lehet fekete, pej, sárga, gesztenye, szürke és ritkán foltos.

EREDET
Határozottan elfogadott lófajta, a déli ültetvényeken tenyésztődött ki a polgárháború előtt. Ugyan gyönyörű fajta, de kitartó és nyugodt természetű. Természettől fogva sima járásmódú, órákon át kényelmes lovaglást biztosít. Megalakult 1971-ben az amerikai Racking Horse Breeders' Association (Racking Lovat Tenyésztők Szövetsége), mely elismerte és előre lendítette a fajtát.

HATÁSOK
1. Telivér 2. Saddlebred 3. Standardbred 4. Morgan

Fordította: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Racking horse

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés