keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Nem csak autót, lovat is fotózhat a traffipax
Az autósok jobban teszik, ha még jobban odafigyelnek a közlekedési szabályok betartására, mert hamarosan megjelennek az utakon a rendőrség új, mindent tudó és mindent látó traffipaxai. De a lovasoknak sem árt figyelniük, mert az is előfordulhat, hogy lovat fotóz a traffipax!

Egy elszabadult ló a traffipax felvételén a németországi Meppen városában

A 160 új mobil készülékekkel a rend őrei nem csak sebességet tudnak majd mérni, hanem képesek lesznek figyelni a szabálytalan sávváltást, a buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, és a biztonsági öv használatának elmulasztását is. Bár a kamerák elsősorban a gépjárműforgalmat figyelik, olykor bizony az is előfordulhat, hogy lovat fotóz a traffipax. 

2011-ben a németországi Meppenben egy elszabadult és a délutáni csúcsforgalomban az autók között galoppozó herélt okozott általános riadalmat. Az autósok lélekjelenlétének köszönhetően gazdája 20 percnyi ámokfutás után befogta és hazavitte a lovat. A helyi rendőrség munkatársai azonban alaposan megdöbbentek, amikor meglátták az egyik traffipax által készített fotót. Bár a ló vágtában közlekedett, valószínű, hogy inkább egy elhaladó gépkocsi aktiválhatta a kamerát.

2012-ben Angliában egy motorost 70 napra eltiltottak a járművezetéstől, mert 167 km/óra sebességgel száguldott el egy lovas mellett:

A motorost egy mobil kamera buktatta le és drágán megfizetett a száguldásért: a bíróság £360 pénzbírságot szabott ki rá, és £15 kártérítés megfizetésére kötelezte. Az észak-yorkshire-i rendőrség illetékes munkatársa így nyilatkozott: „Megdöbbentő, hogyan tudta ennyire figyelmen kívül hagyni ló és a lovasa biztonságát. Szerencsésnek mondhatja magát, hogy megúszta egy bírsággal és nem kapott komolyabb büntetést.” Az pedig különös szerencse, hogy a ló füle botját sem mozdította az elsuhanó motoros miatt.

2014-ben szintén Németországban, de ezúttal Eppsteinben egy bájos kis pónit kapott le a traffipax, aki a fotó tanúsága szerint a póni 59 km/órás sebességgel haladt a megengedett 50 helyett:

Természetesen kiderült, hogy ezúttal sem egy ígéretes csodaló került vakufénybe, hanem a kamerát valószínűleg a póni fara mögött látható gépkocsi hozta működésbe. A kis patás ily módon 10 eurót spórolt a vétkes sofőrnek.

2015.01.06. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: DailyMail, NBC NewsCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés