Hamarosan megszületnek Overdose csikói

Bérci Balázs, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok ügyvezető igazgatója elmondta: a legutóbbi, decemberi hírek szerint hamarosan 38 Overdose apaságú csikó születése várható. Az első Overdose-utódok 2017-2018-tól állhatnak majd starthoz.

Overdose többéves versenyzői múlt után 2014 februárjában költözött át a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára, ahol fedezőménként kezdte meg új karrierjét. Az egykori versenyló feladata, hogy javítsa az angoltelivér-állomány minőségét.

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok szerződéses viszonyban bérli a lovat a tulajdonostól, az Overdose Vagyonkezelő Kft-től. A megállapodás szerint tíz kancát ingyenesen fedezhetett Overdose a bábolnai ménesben. Ugyanakkor harmadik személy tulajdonában lévő kancákat is fedeztethetnek vele, ennek díja magyar tulajdonos esetében nettó 1.000.000 forint, amiből jelentős kedvezményt adnak a kiemelkedően jó adottságú kancák esetében.

Overdose várhatóan az idén még Dióspusztán marad, 2015 után pedig Németországban folytatja karrierjét. A kilencéves ló tenyészállatként 22-23 éves koráig is aktív maradhat.

2015.01.07. Forrás: MTI
Fotó: Schuch Lili
Frissítve: 2023.02.10.

Hozzászólások