keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Szebényi Dániel lett 2014 sportkommentátora
A szakma szavazása alapján az év sportkommentátorának járó Sípos János Emlékdíjat Szebényi Dániel kapta. A siker értéke kiemelkedő, hiszen még soha nem ítélték oda ezt a megtisztelő elismerést lovassportunk képviselőjének.

 

Szebényi Dániel családi indíttatásra kezdett kisgyerekként lovagolni, nagyapja Márkos Attila hatására vált a lovak szerelmesévé. 

A Váci Piarista Gimnázium diákjaként először Sződligeten, Balogh Istvánnál lovagolt, majd utána került a Budapesti Lovas Klubhoz Dallos Gyula istállójába. Díjlovaglásban a korosztályos Magyar Bajnokság ezüst- és bronzérmese. 1999-ben kezdett publikálni és fordítani a Magyar Lovas Szövetség hivatalos lapjának, a Lovasfutárnak.

2000-óta az Eurosport lovas szakkommentátora, de dolgozott a Sport televízió és a Duna TV lovas műsoraiban is. 2002-ben a Nemzetközi Lovasmagazin főszerkesztője, majd 2005-ben megalapítja a Pegazus - A lovasok lapja című országos lovas szaklapot. A díjugrató válogatott sajtóreferense és ugyanebben az évben a díjugrató ifjúsági válogatott csapatvezetője a schaffhauseni Európa-bajnokságon.

Több mint tíz éve a kiemelt hazai lovas sportrendezvények szpíkere, kommentátora. A díjugrató szakág és a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesületének elnökségi tagja, díjugrató versenybíró.

Balatonfenyvesi istállójában 60 sportló készül a versenyekre, minden nap 2-3 lovat lovagol. Kevés szabadidejében amatőr szinten díjugrató versenyek résztvevője. 2010-ben tulajdonos-tréner engedélyt szerzett a galoppsportban.

A Hatoscsatorna 2014.01.03-i Dinó Sporthíradó című műsorának vendége Szebényi Dániel volt, akivel a 2013-as lovassport szezont elemezték.

2015.01.06. Horváth Annamari, Lovasok.hu
Forrás: Dijugratoszakag.hu, tv.eurosport.hu, Lovasszovetseg.hu

 Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés