keresés a lovardák között

Sántaság, mozgásszervrendszeri problémák lovaknál
Mitől sánta a lovad? Hogyan óvhatod lovad lábait a sérülésektől? Milyen gyógykezelést válassz gyógyítására? Hogyan segíthet a ló csontkovács? Ezekre és még sok más mozgásszervrendszerrel kapcsolatos kérdésre kaphatsz itt választ.

Cikkeink a témával kapcsolatban:

 Gyors és pontos diagnózis mobil digitális röntgennel
Ha röntgenvizsgálatnak kell alávetni lovadat, akkor az az elérhető legjobb technológia segítségével történjen, mert így állítható fel a leggyorsabb és legpontosabb diagnózis. Ehhez nyújt segítséget az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft. digitális, vezeték nélküli mobil röntgenrendszere.


 Mikor szükséges a sántaságvizsgálat? - Sportlógyógyász Kft.
A sántaság az egyik legnagyobb gondot okozó betegség egy sportló és lovasa számára. A sántaság mértéke, a probléma megjelenése nagyon különböző lehet: néha kisebb fokú, néha nem egyértelmű a sántaság; ezért válik szükségessé a sántaság vizsgálat elvégzése.


 Lökéshullám-terápiával gyógyulnak a lovak Kaposváron
A kezelés során egy pisztolyszerű eszközzel sűrített levegős lökéshullámokat juttatnak a lovak sérült testrészére. Az eljárás előnye, hogy izom, ín és csontsérülések esetében elhagyható, vagy csökkenthető a doppingszernek minősülő gyógyszerek használata.


 Lovaglás közben elcsúszik a nyergem oldalra - Hívjak állatorvost?
Sue Dyson, a "sántaságdiagnosztika királynője" releváns összefüggést talált a hátulsó végtag sántasága és a nyereg elcsúszása között, ugyanis a hátulsó lábra sánta lovak több mint felénél, a nyereg legtöbbször a sánta (vagy sántább) végtag felé csúszik el munka közben.


 Terápiás kezelések - Sportlógyógyász Kft.
Modern terápiás kezelések röviden, érthetően: melyik mire jó?
Az állatorvos-tudomány rohamos fejlődésével és az ez által elérhető új terápiás lehetőségek sorával egyre nehezebb lépést tartani. 


 A patairhagyulladás táplálkozástani szempontból
A patairhagyulladás, vagy laminitis korai felismerése és az idejében történő beavatkozás kulcsfontosságú, hogy a betegség káros hatásait minimalizálhassuk, hiszen a betegség sejt- illetve molekuláris szinten már rég jelen van, mielőtt a tünetek láthatóvá válnak.


 Gyógyvizes ló-tréning és rehabilitáció Magyarországon
Európában egyedülálló módon lehetőségünk van a már igazoltan gyógyító hatással bíró magyarországi termálkincset a lógyógyászatban is felhasználni. Egy két éves kutatási periódust követően, speciális
tréning és rehabilitációs programot indított a Pannon Lógyógyászati és Rehabilitációs Szolgálat.


 A csontkovács
A mester végigtapogatta a ló gerincét, vállát és rögtön észrevette az eltéréseket. A póni elülső és hátsó lábán is végeztünk közös erővel emeléseket, különböző irányú feszítéseket, hogy az ízületek a helyükre kerüljenek. Az izomtónus két héten belül visszaállt, a ló nem sántít, tereplovaglásra alkalmas.


 A lovak lábainak megóvásáról
A ló lába olyan, mint autónál a kerék. Ha a négyből egy meghibásodik, máris megrekedtünk. A lóban nem lehet alkatrészt cserélni. Szerencsés esetben gyógyítható vagy magától meggyógyul, de ez abiológiai folyamat időigényes és a lovat akkor is etetni és gondozni kell, ha nem tudjuk használni.


 Sántaság és gyógynövények
Gyógynövényes szemmel tekintve lényegtelen, hogy melyik végtag sérült. Az etetésre szánt gyógynövény-keverék nagyjából azonos összetételű minden esetben, mindegy, hogy izom, ín, szalag vagy éppen ízület sérült. Mellette külsőleg is gyógynövény-készítményekkel kezeljük az állatot.


KapcsoLÓdó cikkek:


Lógyógyászat »


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés