keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Vad lovak terrorizálnak egy csongrádi falut
Szabadon nyargalászó lovak keserítik meg egy Csongrád megyei falu lakóinak életét. Egy tanyáról rendszeresen kijárnak az állatok a település útjára, onnan a környék gazdálkodóinak földjére, vagy a helyi gyógyintézet udvarára. 

A helyi lakosok és a gyógyintézet betegei keresték meg a Délmagyar.hu-t a problémával, mert félnek az állatoktól. 

Előfordult, hogy az egészségügyi intézmény udvarára 23 ló vágtatott be, majd száguldott tovább néhány percnyi legelés után. A betegek nem sokkal ez után látták a lovászt is, aki kerékpárral eredt a lovak nyomába. De állítólag arra is volt példa, hogy egy ló az épületbe is bement: „A saját szememmel láttam, hogy egy ló fölment a lépcsőn, és ott randalírozott a kúria folyosóján!” – mesélte egy nyugdíjas asszony az újságíróknak.

A helyi gazdák is panaszkodnak az áldatlan állapot miatt, mert a lovak lelegelik és összejárják a földjeiket

Szél István, Székkutas-Kakasszék polgármestere elmondta, évek óta hadakoznak azért, hogy megoldják ezt az ügyet, de minduntalan falakba ütköznek. – Az ellenőrzések időpontját ugyanis a szabályok szerint előre kell jelezni a gazdának. Akkor persze minden megfelel a jogszabályoknak. A lovak a helyükön vannak, és van mit enniük. Hiába mutatják a lótartónak a képeket, amiken látszik, hogy a lovak szaladgálnak, tagadja, hogy az ő állatai lennének. 

A szabadon kószáló lovak a közeli 47-es úton közlekedő autósokat is veszélyeztetik, mert az út korszerűsítése során az utat szegélyező bokrokat kivágták, így a lovak akadálytalanul feljuthatnak az autóútra is.

2014.10.21. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: Délmagyar.huCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés