keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Luzitániai - Lusitano
Luzitániai - Lusitano

Melegvérű fajta, mely a XVI-XVII. századból származik Portugáliából. Eredetileg a portugál lovasság használta, de mára mutatós fogat- és hátasló lett.

Az Andalúz ló portugál változatának tartják, mellyel bikaviadalokon előszeretettel vettek részt. A fajta kettő, illetve három fajta keresztezéséből alakult ki. Került a fajtába legnagyobb részt Berber, mely az erőt adta, Sorraia, és némi Arab vér is.

Nagyon sok hasonlóság fedezhető fel az Andalúz és a Lusitano között. Sokszor össze is tévesztik őket. Ám némi különbséget mégis találhatunk bennük. A fej finom, némileg kosfej

jelleget mutat. A nyak rövid és vastag, a vállak erősek és szélesek, a mar alacsony, a hát izmos és rövid, a végtagok hosszúak.

Marmagassága 155-165 cm körüli, súlya 450-500 kg. Bármilyen szín megengedett, kivéve a tarkát. Ugyanakkor a leggyakoribb színe a szürke. Hátas- és fogatlónak hasznosítják.

Készítette: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés