keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Nemzeti Vágta - Baja lovasa az idei győztes

Baja lovasa, Németh János nyerte a 2013-as Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap délután My Boy Mennydörgés nevű tízéves lován.

A bajai páros a döntőben Kozárd, Sándorfalva-Homokpuszta, Szentlőrinc és Budapest-Zugló lovasát utasította maga mögé. A döntő futam jelentős részében hátul vágtázott, majd az utolsó másfél körben átvette a vezetést Németh János, akinek győzelmére egyébként előzetesen a legtöbben fogadtak.


Németh János és lova My Boy Mennydörgés

Az ünnepélyes díjátadón a győztes ötmillió forintos jutalmat és a verseny vándorkardját, egy 1848-as huszárszablyát vehetett át a téren összegyűlt tömeg előtt. My Boy Mennydörgésre arany lótakarót terítettek. A második helyen végzett Molnár Gyöngyi, Kozárd lovasa egymillió forintot, a harmadik helyen befutott Sándorfalva-Homokpuszta versenyzője, Szentes Barbara pedig félmillió forintot vihetett haza.
A döntő futam végeredménye:

1. 
Németh János - My Boy Mennydörgés
Baja
2.
Molnár Göngyi - Ice For Me
Kozárd
3.
Szentes Barbara - Cordoba
Sándorfalva-Homokpuszta
4.
Arató Barna - Vandus
Szentlőrinc
5.
Oláh Sándor - Akitos Nonius 57 (Gazsi)
Budapest Zugló
.


Büszkék vagyunk rá, hogy a Lovasok.hu egyik munkatársa, Horváth Annamária is részt vett a Nemzeti Vágtán. Annamari 12 éve lovagol, távlovas versenyek rendszeres résztvevője versenyzőként és szervezőként egyaránt. A Nemzeti Vágtán Naylah névre hallgató 11 éves arab kancájával Várda versenyzőjeként vett részt.

Délután megrendezték az első nemzetközi futam döntőjét is, amelyen Katar versenyzője, Naif Mohammed Yousif Al-Hajri utasította maga mögé az Egyesült Arab Emirátusok, Szerbia és Kazahsztán lovasát. A versenyzők a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok shagya-arab lovain futottak. 

A Nemzeti Vágtát idén is óriási érdeklődés övezte: a helyszínen mintegy kétszázezer látogató, a televíziók előtt pedig mintegy kétmillió néző követte figyelemmel az eseményt - értékelte a 2013-as Nemzeti Vágtát Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. 

A Hősök terén megrendezett háromnapos eseményen összesen 72 település képviseltette magát, az elővágták során több száz települést mozgatott meg a verseny Magyarországon és a határokon túl. Fazekas Sándor szerint a verseny erősíti a nemzeti érzést, a lovas ágazat és a lótartás becsületét, továbbá növeli annak népszerűségét. Az idén első alkalommal megrendezett nemzetközi futam pedig elviszi a magyar mint lovas nemzet hírét és erősíti az országnak a nemzetekhez fűződő baráti szálait - hangsúlyozta a miniszter.

2013.09.23. Forrás: MTI
Fotó: MTI Máthé Zoltán, Nemzeti Vágta


Nemzeti Vágta 2013

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés