keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Lovaskultúra oktatás ősztől: 

Felgyorsul a Nemzeti Lovas Program végrehajtása

A kormány döntött a korábban elfogadott Kincsem Nemzeti Lovas Program végrehajtásáról és annak legfontosabb elemeiről. 

Szeptembertől elindul a nemzeti lovaskultúra oktatása. A kormány felkérte Balog Zoltán emberi erőforrás és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, hogy közös előterjesztést tegyenek e tantárgy bevezetésének módjáról, illetve a megvalósításhoz szükséges források előteremtéséről. 

Folytatódik a nemzeti lovastúra hálózat feltárása, az informatikai háttér fejlesztése. A kiemelt lovas sportesemények - mint  a Díjugrató Lovas Világkupa, a decemberi budapesti OTP Lovas Világkupa, és a Nemzeti Vágta - kormányzati támogatása is megvalósul ebben az évben - mondta Horváth László, volt miniszterelnöki megbízott. A Nemzeti Lovarda felújítása is elindul.

A Magyar Lovassport Szövetséggel a közeljövőben egy stratégiai megállapodás fog születni a teljesítményvizsgálat, valamint a lovas- és lókiképzés hatékonysága érdekében. 

Horváth László kiemelte: még idén szervezetileg összevonják a nemzeti tulajdonban lévő méneseket. Így Szilvásvárad mellett a korábban Magyar Fejlesztési Bank irányítása alatt lévő bábolnai és mezőhegyesi ménesek egységesen a Vidékfejlesztési Minisztérium szervezeti és szakmai irányítása alá kerülnek.

2013.07.05. Forrás: kormany.hu


KapcsoLÓdó cikkek:

Megújul a lovas stadion Szilvásváradon >> 

Indulhat a Kincsem – Nemzeti Lovas Program  >> 

A kormány elfogadta a Kincsem Nemzeti Lovas Programot >> 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés