keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


6 kilométeres 4* military pálya Badmintonban

Bevállalnád? ... És ló nélkül?

A 4* nehézségű Badminton Horse Trials az egyik legrangosabb lovastusa verseny a világon, mely minden évben tavasszal kerül megrendezésre Badminton House Parkjában. A háromnapos esemény terepversenyére évről évre negyedmillió néző kíváncsi.

A Badminton Horse Trials és a szintén 4* nehézségű Rolex Kentucky Three Day, valamint a Burghley Horse Trials együtt alkotják a 350.000 dollár összdíjazású Rolex Grand Slam versenysorozatot. A Badminton Horse Trials terepszakasza idén 6 kilométer hosszú volt, és 30 akadályból állt.

A legtöbben természetesen lóval teljesítették a pályát - talán nem meglepő ez egy lovastusa versenyen. A 22 éves Mat Armitage azonban ló nélkül teljesítette a szakaszt - igaz, a 11 perc 13 másodperces alapidő helyett 4 óra alatt. 

Mat az úgynevezett free runningnak hódol. Ez egy extrém sport, melynek művelői városi akadályokon keresztül jutnak el minél gyorsabban egyik helyről a másikra. A free runnerek a futást, ugrálást, mászást szaltókkal és más akrobatikus elemekkel is fűszerezik.

Mat militarylovas barátnőjétől származik az ötlet, de végül még ő is meglepődött, amikor Mat teljesítette az akár 142 cm magas és 195 cm széles akadályokat - köztük a Badminton-tó hírhedt vizes kadályait is.

"Sokkal nehezebb volt, mint amilyennek látszik. Az akadályok a valóságban sokkal nagyobbak, mint a tévében, egy-kettővel keményen meg kellett küzdenem. Nekem is pontosan le kellett lépnem a távolságot az ugrások előtt, mint a lovasoknak.  Ennek ellenére a barátnőm még mindig úgy gondolja, hogy lóval nehezebb teljesíteni a pályát."

2013.05.15. Magyar Dorottya
Forrás: DailyMail


 


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés