keresés a lovardák között


További Furusiyya FEI Nemzetek Díja hírek >>

Furusiyya FEI Nemzetek Díja 2013
Wellington, USA

Végre győzni tudott otthon az USA csapata

A megújult Furusiyya Nemzetek Díja sorozat második fordulóját Wellingtonban, Floridában rendezték. Észak- és Közép-Amerika, valamint a Karib-szigetek divíziójának két lehetősége van minősülni a szeptemberi döntőre. A két helyért Mexikó, Kanada és az Egyesült Államok versenyez, a mostani fordulón kívül még júniusban Calgary-ban, a Spruce Meadows-i pályán. Ahhoz azonban, hogy Mexikó bele tudjon szólni a minősülésbe, nagy csodának kellene történnie.

 

Az utóbbi években nem volt szerencsés az USA csapata az egyetlen hazai Nemzetek Díja versenyükön, Wellingtonban. Ugyan korábban már négyszer nyertek itt, de Kanada például már ötször is győzni tudott, illetve tavaly a német válogatott nyerte a csapatversenyt. Sok toplovas most azért maradt távol a floridai versenytől, mert éppen ezen a hétvégén rendezték a Masters Grand Slam második állomását Hong Kongban.

Interjú Laura Krauttal a verseny előtt:

Kanada, Írország és a tavalyi győztes Németország is 5 hibaponttal fordult az első körről a másodikra. Az Egyesült Államok hibátlannal végzett az első fordulóban, ahol csak Kent Farrington ütött egyet, de a többi csapattag hibátlan maradt annak ellenére, hogy Beezie Madden lova, Simon belerúgott a vizesárok elugrójába, ami nem számít hibapontnak. Venezuela elég jól teljesített 12 hibaponttal az első körben, de Kolumbia és Mexikó a mezőny végére szorultak.

Az első fordulóban nagyon sok, addig hibátlannak kinéző pályán végül az utolsó vonal okozott gondot, ahol egy meredek-meredek egy vágtaugrásos kombinációt követett vonalban egy oxer. Ennek ellenére sokan javítottak a második fordulóra. Igaz, hogy Kolumbián nem segített, de Mario Gamboa Unicóval nagyon örült, hogy a 12 hibapontos eredményét a második körben hibátlanra javította.

A londoni Olimpia előtt éppen 18. életévét betöltött Reed Kessler Cylanával élete első dupla nulláját lovagolta az Egyesült Államoknak. Kent Farrington hibátlanra javította az első körös eredményét Ucekóval, így már ekkor elég jól állt a hazai csapat. Ugyan Laura Kraut és a tizenöt éves Cedric az utolsó vonalban ütöttek egyet, így sem kellett azonban Beezie Maddennek második alkalommal a pályára jönnie, mert az első helyük biztos lett.

Kanadának Tiffany Foster lovagolt dupla nullát Victorral. A 2008-as olimpiai bajnok Eric Lamaze lova, Wang Chung M25 fejlődött a második körre, az 5 hibapontot hibátlanra javította. A 66 éves veterán, Ian Millar Dixsonnal szintén lenullázott mindkét pályán, így Mac Cone és Amor van de Rostal eredménye esett ki.

A tavalyi győztes német csapat tagja, Johannes Ehning most nem tudott egyik körben sem hibátlant lovagolni Salvador V nyergében, de a 2011-es aacheni győztes Janne Friederike Meyer és Cellagon Lambrasco a második körre le tudtak nullázni. A hamburgi derby háromszoros győztese, Andre Thieme Contanga nevű lován egy fával végeztek az első körös 1 hibapont után.

Az íreknél a második fordulóból Shane Sweetnam visszalépett. Richie Moloney Ahorn van de Zuuthoeve-val mindkét fordulóban 1 hibapontot kapott az alapidő túllépéséért, az olimpiai bronzérmes Cian O’Connor Splendorral viszont dupla nullát tudott hozni az ír csapatnak.

A harmadik helyért szóló verseny dőlt el legkésőbb. Amikor Daniel Deusser és Cornet d’Amour dupla nullát lovagoltak a németeknek, a harmadik helyhez Darragh Kerins és Lisona hibátlanja kellett volna az íreknek. Végül az utolsó akadály leverésével és az időért 5 hibapontot kaptak, így a németeké lett a harmadik hely.

Laura Kraut lovaglása és interjú Robert Redland szövetségi kapitánnyal:

A fedett pályás Világkupa-döntő után májusban folytatódik a versenysorozat, amikor Európában olyan idő lesz, hogy nyitott pályán rendezhessék a versenyeket. Addig még néhány fedett pályás nagydíj és a Globan Champions Tour szezonnyitó állomásai következnek.

 

Eredmény >>

 

 

 

Eredmények:

 

 

       

A pálya

B pálya

Összes
hibapont

1. Kent Farrington USA Uceko

(4)

0

4

Reed Kessler Cylana

0

0

Laura Kraut Cedric

0

4

Beezie Madden Simon

0

(-)

2. Eric Lamaze Kanada Wang Chung M25

5

0

5

Tiffany Foster Victor

0

0

Mac Cone Amor van de Rostal

(-)

(17)

Ian Millar Dixson

0

0

3. Janne Friederike Meyer Németország Cellagon Lambrasco

4

0

9

Johannes Ehning Salvador V

(8)

4

Andre Theime Contanga 3

1

(4)

Daniel Deusser Cornet D'Amor

0

0

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu
2013. március 3.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés