keresés a lovardák között


További Rolex FEI Díjugrató Világkupa hírek >>

Rolex FEI Díjugrató Világkupa 2012/2013
Bordeaux, Franciaország

Bordeaux után egyre szorosabb a Világkupa pontversenye

Bordeaux-ban rendezték meg a 2012/13-as Világkupa-sorozat utolsó előtti állomását. Nehéz alappálya és izgalmas összevetés után Hans-Dieter Dreher és Magnus Romeo nyerték meg a versenyt.

Az alappályán a legtöbb verőhiba a pálya vége felé lévő hármasugrásban volt. Szűk egyvágtás meredek-meredek után egy bő vágtaugrásra volt elhelyezve a széles oxer, így sokan nehezen jöttek ki ebből a kombinációból. Több lovas hibázott a hármasugrás után íven lévő keskeny oxeren is, ami egy kissé megtévesztő, könnyebbnek tűnő ugrásfajta, mégis sokan ütik. Végül nyolc páros jutott az összevetésbe.

A legjobb 4 hibapontos lovaglást az olimpiai bajnok Steve Guerdat és Nino des Buissonnets (Kannan x Narcos II) mutatták be, akik hasonlóan a zürichi fordulóhoz, most is váratlanul ütöttek egy olyan meredeket, ahol egyébként kevesen hibáztak. Mindenképp a lovas mentségére szolgál, hogy csoda, hogy egyáltalán lóra tudott ülni, hiszen néhány napja a melegítőpályán elsodorták a térdét, és még a kórházba is bevitték, de szerencsésen megúszta a balesetet.

Az összevetésben elsőként az olasz Emanuele Gaudiano és Chicago (Chambertin x Quinar) indultak. Kissé kaotikus összevetést sikerült lovagolniuk, ami végül 12 hibapontot eredményezett.

A mecheleni Világkupa-forduló győztese és a két hete Zürichben negyedik helyet szerző Henrik von Eckermann Ludger Beerbaum korábbi lovával, Gothával (Goldfever x Prestige Pilot) ismét sikeres volt. Hibátlan lovaglással nagyon jó idővel az eredménytábla élére kerültek.

Richard Spooner, alias Master of Faster két hete Zürichben nem volt szerencsés, hiszen lova, Cristallo akkor ugrani sem akart. Most azonban hibátlan alappálya után gyors összevetést lovagolt, de egy verőhibával a hatodik helyen végzett a páros.

A londoni Világkupán ötödik helyezett Penelope Leprevost Nayanával (Royal Feu x Narcos II) hibátlan összevetést lovagolt, és csak pár századdal csúszott le a vezető időtől.

A Párizsban második, Stuttgartban ötödik Denis Lynch Abbervail van het Dingeshof (Nonstop x Jus de Pomme) nyergében nagyon nagy tempót lovagolt az utolsó oxerre. A lovas korábbi gátlovas emlékei jöhettek elő, amikor lovagolták az összevetés utolsó métereit, de sajnos nem volt szerencséjük, és végül leütötték az oxer hátulját, ezzel az ötödik helyen végeztek.

Hans-Dieter Dreher és Magnus Romeo (Royal Feu x Hans Anders Z) Genfben harmadik helyezett volt ebben a szezonban, de nem volt formában két hete Zürichben, ahol néhány verőhiba után feladták a versenyt. Bordeaux-ban egy kicsit nehézkesnek tűnő alappálya után, szenzációs, elasztikus összevetéssel átvette a vezetést.

Pius Schwizer egy fiatal lovat, Picsou du Chene-t (Le Tot de Semilly x Caloubet du Bois) lovagolta, akivel Lipcsében negyedik helyezett volt. A 10 éves lóval nem diktált nagy tempót, így egy lassú hibátlannal itt is negyedik helyen zártak.

Utolsóként Gerco Schröder Londonnal érkezett a pályára (Nabab de Reve x Chin Chin) azzal a reménnyel, hogy újabb pontokat gyűjtsenek a lipcsei harmadik és londoni hatodik helyezésük mellé. De London a start előtt megijedt a sarokban álló emberektől, így elindult az óra, és értékes másodperceket veszített. Mivel az összevetésben minden megkezdett másodperc az alapidőn túl plusz 1 hibaponttal jár, ezért verőhiba nélkül, de 6 időhibaponttal végeztek a hetedik helyen, összességében így a 19., éppen kieső helyen áll a lovas a pontversenyben.

Utolsó esély március közepén ’s-Hertogenbosch-ban lesz arra, hogy pontokat gyűjtsenek a lovasok az áprilisi göteborgi döntőbe való bekerüléshez.

Eredmény >>

Rolex FEI Világkupa ranglista 2012/13 >>

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

Pénzdíj

1. Hans-Dieter Dreher Németország Magnus Romeo

0

0

34,25

49 500 €

2. Henrik von Eckermann Svédország Gotha FRH

0

0

34,77

30 000 €

3. Pénélope Leprevost Franciaország

Nayana

0

0

34,92

22 500 €

4. Pius Schwizer Svájc Picsou du Chene

0

0

36,30

15 000 €

5. Denis Lynch Íroszág

Abbervail van het Dingeshof

0

4

33,97

9 000 €

6. Richard Spooner USA Cristallo

0

4

34,94

6 750 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés