keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Nagy-Britannia legidősebb pónija?

Twiglet, a 46 éves shetlandi

Twiglet 1966-ban született, tehát 46 éves, minden bizonnyal a legidősebb shetland póni Nagy-Britanniában.

A kis póni nagyon rossz állapotban volt, mikor mostani tulajdonosához, Alice Kennardhoz került, úgy tűnt, már következő őszt sem éri meg. Twiglet azonban rögtön új erőre kapott, amint gazdája  úgy döntött, hagyja szabadon legelészni a gyönyörű birtokon.

Attól nem kell tartania, hogy a pónimatuzsálem kereket old, mert lábai már nem teljesen egészségesek, így ha csak teheti, a puha füvön álldogál.

A Kennard család már hetven éve a Forde Abbey birtok és kolostor tulajdonosa. Az ide érkező látogatók kezdetben gyakran azzal a jószándékú figyelmeztetéssel fordultak a  tulajdonosokhoz, hogy egy elszabadult póni garázdálkodik a kolostor csodálatos parkjában. 

Ezért ma már egy kis tábla hirdeti a birtok bejáratánál, hogy ki is pontosan Twiglet. Természetesen nem kellett hozzá sok idő, és a póni lett az ide érkező látogatók kedvence. Sokan kimondottan az ő kedvéért járnak vissza Forde Abbey-be. 

Twiglet élete során gyerekek tucatjaival szerettette meg a lovaglást. 

2012.10.05. Fordította: Schuch Lili, Lovasok.hu
Forrás és képek: dailymail.co.uk
Twiglet, a 46 éves póni

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés