keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Magyar sikerek külföldön

Kitűnően szerepeltek díjugrató és díjlovas szakágunk versenyzői

Az elmúlt hetekben két külföldi versenyen is nagyszerűen mutatkoztak be magyar versenyzőink. Kottingbrunnban szeptember 21-23. között került megrendezésre a Donau Bohemia Trophy versenysorozat döntője. Díjlovasaink szép számban képviseltették magukat, és az eredmények is magukért beszélnek. Díjugrató különítményünk pedig Belgiumban a Fiatal Lovak Világbajnokságán versenyzett kimagasló teljesítménnyel, szeptember utolsó hétvégéjén.

Sikeres külföldi szereplést tudhat maga mögött a magyar csapat. Az ausztriai Kottingbrunnban megrendezett Donau Bohemia Trophy döntőjén hazánkat hat lovas képviselte A, L és M kategóriában. A végeredménybe a szombati, a vasárnapi és az eddigi fordulókon elért nem hazai legnagyobb százalékos eredmény számított bele.

Az „A” osztályban nagyon szoros volt végig a verseny és néha fél pontokon múlt egy-egy helyezés. Végül a vasárnapi programjával Decsi Enikő szerezte meg az első helyet hat éves kancájával Libertine-nel, Kökényessy Anna Zsófia Layout-tal az ötödik helyen végzett.

Az „L” kategóriában nagyon szoros versenyben egy  ponttal lemaradva Fonyódi Ildikó Wiadora nevű lovával a második helyet szerezte meg.  Jakus Zsófia Gigoloval az ötödik míg Kerekes Ágnes Say it Right-tal a hatodik helyen végzett. 

„M” osztályban szintén örülhettünk, hiszen összesítésben  Kafka Nándor szerezte meg a győzelmet Rhonaldino nevű lovával a tőle már megszokott szép, harmonikus lovaglással. A verseny nyitott részében Kafka Zsófia Néró nevű lovával szerepelt sikeresen.


Decsi Enikő és Libertine az "A" kategória győztes párosa


Szabó Gábor és Timpex Centes a középdöntő győztese
Krucsó Szabolcs és Chacco Boy

A Fiatal Lovak Világbajnokságán Belgiumban hazánk 11 lóval és tíz lovassal képviseltette magát. A versenyzők között voltak, akik már rutinos lanakeni indulónak számítanak és olyanok is, akiknek ez volt első szereplésük a rangos megmérettetésen.

Az elő- és középdöntők végeztével már kijelenthettük, hogy ilyen sikereket még nem láthattünk a magyar csapattól, hiszen mindhárom korosztályos kategóriában jutott be párosunk a döntőbe.

A hatéves lovak középdöntőjének eredményhirdetésén felcsendülhetett a magyar himnusz is, Szabó Gábor és a Tarbály István által tenyésztett pej kanca, Timpex Centes (Cento - Hargita) jóvoltából, akik elsők tudtak lenni a nagyon erős 259 fős mezőnyben.

Az ötévesek 240 indulós mezőnyében Kovács Kaarlo és Cobold (Colonado-Szikrázó-3) végül a 36. helyen zártak a döntőben gyűjtött 13 hibaponttal. A győztes egy holsteini ló lett, Con Cara (Con Air-Franklin) Toni Hassmannal nyergében.

A hatéves korosztályban Szabó Gábor és Timpex Centes (Cento-Hargita) a döntőben szerzett 12 hibaponttal végül a 32. helyen zárt az elődöntőben rajthoz állt 269 páros közül. Győztes a kolumbiai Dayro Arroyave lett a belga Gangster de Longchamps (Orlando - Sheyenne de Baugy) nyergében.

Krucsó Szabolcs és a Márki Zoltán tulajdonában lévő Chacco Boy szenzációs teljesítménnyel a 11. helyet szerezték meg a hét évesek döntőjében, ahol egy verőhibával végeztek. A 194 páros közül az első helyen végül szintén egy Chacco Blue ivadék végzett, Chacciana (Chacco Blue-Andiamo Z) Florian Meyer zu Hartummal nyergében.

 

Gratulálunk minden lovasnak, és további sikeres versenyzést kívánunk!


2012.10.02. Schuch Lili, Lovasok.hu
Forrás: dijugratoszakag.hu ; dijlovaglas.lovasszovetseg.hu

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés