keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Olimpia London 2012


A nyitóünnepség legszebb lovas pillanatai

Péntek este, helyi idő szerint 21 órakor egy nagyszabású ünnepélyes megnyitóval megkezdődött a XXX. Nyári olimpiai Játékok a londoni Olimpiai Stadionban.

Az Olimpiai Stadion
Az Olimpiai Stadion

A zsúfolásig telt, 80 ezer férőhelyes arénában már 20:12-kor (utalva asz évszámra) könnyed, zenés műsorszámok, játékok szórakoztatták a közönséget. A játéktéren a műsor nyitójelenetének kulisszái, egy tipikus angliai táj díszletei voltak láthatóak élő állatokkal, lovakkal, bárányokkal és libákkal, valamint korhű jelmezekbe öltözött szereplőkkel, közülük néhányan futballoztak, tollaslabdáztak és kriketteztek a réteken.

Pontban 21 órakor a ceremónia kezdetét jelezve Bradley Wiggins, a Tour de France brit bajnoka megkondította azt a két méter magas, 23 tonnás olimpiai harangot – ez a világ legnagyobb felhangolt harangja - amely a játékok után is az Olimpiai Parkban marad.

A 27 millió fontos (csaknem tízmilliárd forintos) költségvetéssel összeállított megnyitót a világhírű filmrendező, Danny Boyle rendezte. A szereplőgárda 284 próbán keresztül készült a péntek esti produkcióra. A látványshow közel 1,5 óráig tartott, megismerhettük a brit történelmet, szokásokat, zenei kutúrát, és még Rowan Atkinson, azaz Mr. Bean is feltűnt a színen.

A résztvevő 204 nemzet bevonulása ezután kezdődött és közel másfél órán át tartott. A ceremónián két neves díjugrató is főszerepet kapott. Rodrigo Pessoa Brazília, Rolf-Göran Bengtsson pedig Svédország zászlóvivőjeként került reflektorfénybe.

2012.07.29. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Fotók: zimbio.com

KapcsoLÓdó cikkünk: Angol vidéki idill az olimpiai megnyitón >>>


A nyitóünnepség legszebb lovas pillanatai

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés