keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Szépen szerepeltek Hagenben ifjú díjlovasaink

26 ország fiatal díjlovasai szálltak nyeregbe a németországi Hagenben június 13. és 17. között hétvégén rendezett „Future Champion” versenyen. 1400 ló szerepelt a majdnem egy hetes versenyen póni, junior és fiatal lovas korosztályban, díjugratásban és díjlovaglásban.

Magyarországot csak díjlovasok képviselték. Póni kategóriában Neel Eszter Antaressel 62.96 százalékos első napi eredmény után remek 65.528%-ot lovagolva egy hellyel maradt le a döntőről, így a „vigaszdíjban” döntőzve a 11. helyen zárta a versenyt.

Junior kategóriában két lovasunk indult. Máli Fanni és Bradley Beach nemzetközi debütálása nem volt ugyan egyenletes (61.82%, 55.132%, 61.127%), de első napi eredményük minősülést jelentet a korosztályos Európa Bajnokságra. A junior kategória rutinos magyar indulója, a Kristóf Réka - Josephine páros volt, akiktől két kitűnő produkciókat láthattunk 66.802% és 64.43%-os eredménnyel, ezzel bejutottak junior kűr döntőbe ahol a 12. helyet szerezték meg.


Németh Fanni

A fiatal lovasok népes mezőnyében, hazánkat Németh Fanni és Firanta képviselte. A páros mindhárom versenynapon egyenletes teljesítményt nyújtott (61.272%, 63.11%, 62.454%). Fanni így egyedüli magyar fiatal lovasként minősülést szerzett a Korosztályos Európa Bajnokságra.

Összességében nagyszerű élmény volt Európa egyik legjelentősebb fiatal lovasokat felvonultató versenyén magyarként részt venni, örülni sikereinknek és látni a célt ahova igyekezni kellene díjlovas társadalmunknak.

2012.06.25. Németh József
Címkék: Hagen, Neel Eszter, Antares, Máli Fanni, Bradley Beach, Kristóf Réka, Josephine, Németh Fanni, FirantaHozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés