keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lóversenyzés   »   Kincsem Park   »   A Kincsem Park hírei


Quissisana favoritként nyerte a Székkutasi Díjat

Kilenc hazai és egy francia galoppviadallal folytatódott a program vasárnap a Kincsem Parkban. A napi főfutamot az 1600 méteres Székkutasi Díjat Ribárszki Sándor idomítottja Quissisana (Stanislav Georgiev) nyerte.

Kisebb meglepetésre a hároméves Prince Cro (Zdenko Smida) remek versenyt futva, igencsak megnehezítette a magasan első esélyt képviselő Quissisana dolgát. A célban mindössze fél hossz volt az ötéves kanca előnye, ami ellenfelére nézve kimondottan biztató, hiszen „Quissi” hazánk egyik, ha nem a  legjobb mérföldes lova. Harmadik helyen Love Craft érkezett a célba, a mostanság bombaformában lovagló Bakos Gáborral a nyergében.

S, ha már a fiatal zsokét emlegettük: Erre a hétre két győzelem jutott neki. A nap második futamában a kétéves Alcobaca-t vezette győzelemre, majd egy órával később Ajánlottal nyerte a hosszútávú hendikepet.

A keretprogram is bőven szolgáltatott érdekességet. Az 1100 méterre kiírt Eleki Hendikepben az a Bargain Lady (Timár Zsuzsa) győzött, aki versenyről-versenyre egyre komolyabb feladatokat old meg. A kanca idei harmadik sikerét aratta vasárnap a Kincsem Parkban, és olybá tűnik, még mindig lehet benne potenciál.

Bakos Gáborhoz hasonlóan az előbb említett fiatal lovashölgy Timár Zsuzsa is duplázott a mögöttünk hagyott hétvégén, hiszen a nap utolsó futamában Bargain Lady (a képen) istállótárásával Category Five-val aratott kimondottan magabiztos győzelmet.
Az Amatőrverseny Hendikepet Bihari Alexandra nyerte. A tehetséges lovas társa Goodwill volt. Győzelmével a tavalyi champion ismét vezeti az amatőrök ranglistáját. Ami a trénereket illeti, ezúttal két duplázót jegyezhettünk fel, Klimscha Albert és Ribárszki Sándor személyében.

Folytatás június 24-én, de ne feledjük, egy héttel később (azaz július 1-én) jön az év legfontosabb erőfelmérője, a 90. Magyar Derby!


2012.06.19., Szekeres Krisztián
Fotó: Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft.
Címkék: Kincsem Park, Quissisana, Székkutasi Díjat,
Ribárszki Sándor, Timar Zsuzsa, Bakos Gábor,
Klimscha Albert, Stanislav Georgiev, Bihari Alexandra


KapcsoLódó cikkeink:

Kancagyőzelem a Batthyány-Hunyady Díban >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés