keresés a lovardák között


Öltözködési tanácsadók a Royal Ascoton

Segítség az új dresszkódhoz

Már senkinek sem kell aggódnia, hogy ruházata megfelel-e az öltözködési szabályoknak a világ egyik legrangosabb lóversenyén, az angol Royal Ascoton, hiszen idén egy csapat speciálisan képzett asszisztens segíti majd a versenyekre látogatókat ebben a kényes kérdésben.

Ezúttal körülbelül 300.000 lóverseny- és divatrajongót várnak a június 19-én kezdődő öt napos találkozóra.

„A Royal Ascot Európa legjelentősebb lóversenye, és a világ egyik legnagyobb sport- és társadalmi eseménye. Igyekeztünk, hogy olyan dresszkódot állítsunk össze, mely világos, működőképes és megfelel az esemény rangjának” mondta Charles Barnett, az Ascot vezérigazgatója.

A rendezvény alatt külön erre kiképzett asszisztensek segítenek kiválasztani a vendégeknek az illő viseletet. A beléptető kapuknál nyakkendő, mellény, sál és egyéb kiegészítők közül választhat az, akinek addig kétségei voltak a megfelelő öltözetet illetően.

Letölthető útmutató a Grandstand Admission vendégei számára
Letölthető útmutató a Grandstand Admission vendégei számára

A januárban bejelentett új dresszkód szerint külön szabályok vonatkoznak a Royal Enclosure-ban és Grandstand Admission-ban helyet foglaló nézőkre.  Mindkét lelátón megkövetelik az eleganciát, de a Grandstand Admission előírása megengedőbbek.

A hölgyek szoknyája mindkét lelátón legalább körülbelül térdig kell, hogy érjen és elvárás, hogy a szebbik nem képviselői ne jelenjenek meg fedetlen fővel. De míg a Grandstand Admission-ben nincs erre szigorúbb előírás, a Royal Enclosure-ben már csak olyan kalappal, vagy fejdísszel illendő megjelenni, melynek alapja legalább 10 cm. A ruhák, vagy felsők pántja legalább 2,5 cm széles kell, hogy legyen, még abban az esetben is, ha egy blézer vagy kendő takarja a vállakat.

A Grand Admission férfi látogatóinak fekete vagy szürke öltöny dukál, hozzá illő mellénnyel és a nyakkendővel. A  Royal Enclosure-be azonban már csak  frakkban és hozzá illő fekete, vagy szürke cilinderben lehet bebocsátást nyerni.

2012.06.19 Juhász Nikolett, Lovasok.hu
Forrás: ascot.co.uk
Címkék: Royal Ascot, dresszkód, Royal Enclosure, Grand Admission

Letölthető útmutató a Royal Enclosure vendégei számára
Letölthető útmutató a Royal Enclosure vendégei számára


KapcsoLÓdó cikkek:

Royal Ascot: Lóverseny felsőfokon >>>

Az Ascot Derbi és a divat >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés