keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lóversenyzés   »   Kincsem Park   »   A Kincsem Park hírei


Latin Lover nyerte a Hármas Korona első ágát

Kovács Sándor idomítottjai parádéztak

Tíz magyar galoppfutam mellett egy francia viadal várt vasárnap a Kincsem Park közönségére, illetve mindazokra, akik inkább az élő online közvetítést választották. A nap főfutama a mérföldre kiírt Nemzeti Díj volt. A 3,7 millió forint összdíjazású küzdelem a Hármas Korona versengés első ága, a Derbyt és a St. Legert megelőzve.

Az idei esztendőben kilenc hároméves telivért találtunk a nagy hagyománnyal bíró futamban, amely végül Latin Lover és Kerekes Károly győzelmét hozta. A Gyolai család reménysége kiemelkedő favoritként várta a start pillanatát, s ennek megfelelően nagyon könnyedén, négy és fél hosszal nyerte a patinás megmérettetést a tréningtárs Ezüstnyíl (Stanislav Georgiev) előtt. A harmadik helyet Libanon (ifj. Fejes Lajos) szerezte meg.

Sokáig úgy tűnt, az ESDE Bt. lovai döntenek az 1200 méteres Csekonincs József Emlékverseny végkimeneteléről, hiszen alig valamivel a cél előtt, még a veterán sprintlegenda, Városbíró (Stanislav Georgiev) és istállótársa, Jezsuita (Kerekes Károly) színei látszottak legelőrébb. Kettejük közé azonban sikeresen befurakodott, a falon nehezen utat találó Vanity Queen (Tormási Gyula), így Jezsuita a harmadik helyre szorult. Városbíró teljesítménye bámulatos. Tízévesen (!) továbbra is a pálya legjobb sprintere.

Látványos versenyt, és elképesztő izgalmakat hozott a 2200 méteres Bábolnai Díj is. Morasco (Bakos Szilvia) annak ellenére ragadta magához a vezetést, hogy az indításnál megkésett. A finisre fordulva még mindig tetemes előnnyel rendelkeztek, s már-már azt hihettük volna, sikerül „ellopniuk” a futamot, de a Kerekes Károly által támogatott Outrider az utolsó ötvenen legyűrte a szép küllemű sárgát, míg harmadikként Szamóca (Stanislav Georgiev) végzett. Latin Lover-höz  hasonlóan Outrider is a Gyolai istálló lova, akik ráadásképp a nap első versenyét is megnyerték Rézkígyó (Lukas Kasal) révén.

A versenynap legeredményesebb trénere Kovács Sándor lett, aki Latin Lover, Városbíró és Outrider felkészítését is irányítja. A triplázó champion idomár mellett, az elmúlt hetek hőse Ribárszki Sándor ezúttal két alkalommal mehetett fotózásra a győztesek körébe. A zsokéknál Kerekes, illetve Kasal egyaránt két-két győzelemmel zárt.

Folytatás május 20-án a Millenniumi Díjjal.

2012.05.15., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Címkék: Kincsem Park, Nemzeti Díj

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés