Egy szamarat akartak városi tanácsosnak jelölni Ecuadorban

Egy szamár, mint városi tanácsos?

Állatok nem mindennapi Politikai Karrierje

Egy szamarat akartak városi tanácsosnak jelölni Ecuador legnépesebb településén, lelkes támogató tábora ellenére azonban a hatóságok kizárták Mr. Donkey-t a választásból.

Guayaquil városában akarták indítani a szamarat, amely sokak szerint nem nagyobb szamár, mint a többi jelölt. Bár az állat igen népszerű, a hatóság kizárta a jelölhetőek köréből, pedig hívei mindent megtettek az ügy érdekében.  Nyakkendőt kötöttek rá és mintegy negyvenen az állat kampánystábjából felvonultak vele a város utcáin lelkesen dobolva. Támogatói még szavazólapot is készítettek Mr. Donkey-nak, amin öltönybe “öltöztetve” szerepel. Nem öncélúan, vagy a vicc kedvéért szerették volna indítani a patást, céljuk felhívni az emberek figyelmét a februári választásokra.

Mr. Donkey esete nem egyedüli a világon, már többször előfordult, hogy állatot szerettek volna hasonló pozícióba emelni. A macskák különösen jól szerepelnek e téren.

A kanadai Halifaxben az év elején Stan Tuxedót akarták jó páran polgármesterré választatni, de nem ő nyert. Az alaszkai Talkeetna városának viszont már 15 éve macska polgármestere van. Igaz, csak tiszteletbeli, és mellette van emberi is.

2012. 11.28.
Demeter Nóra, Lovasok.hu
Forrás: MTI
Kép: Canva
Frissítve: 2023.05.26.

Hozzászólások