keresés a lovardák között


A világ leggazdagabb lóversenye

1996-ban a világ egyik legambiciózusabb lóverseny futtatójának és tenyésztőjének, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum-nak az álma valóra vált.  A lóversenysportban már több mint két évtizede jelen lévő dubaji uralkodó elérte azt, amit szeretett volna: Dubai, az Egyesül Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Japán és más országok mellett, felkerüljön a világtérképre a lóversenysportot illetően is.

1981-ben ugyanis a poros teve pályán rendeztek már lóversenyfutamokat, de az igazi áttörést 1992 hozta, amikor is a sejk megalapította a Godolphin istállót. Négy évvel később pedig már a világ akkori legjobb lovai futottak a Dubai World Cupban. Az első verseny fényét emelte, hogy az amerikaiak, a legjobb lovukat, Cigart is indították, aki nem is maradt adós a jó szerepléssel, és fél hosszal megnyerte a világkupát. Akkor még Nad Al Sheba, ma is ragyogó versenypályáján. 2010 januárjában azonban megnyitotta kapuit, a meydani csodakomplexum és azóta itt versenyeznek, a világ legjobb, talpon lévő telivérei. A futamokban 27 millió amerikai dollárt osztanak szét, és ezáltal természetesen ez a világ leggazdagabb versenynapja. A főfutam díjazása (ki ne tudná) 10 millió USD amiből a győztesé 6 millió.

A világkupát azonban megelőzi a Dubai World Cup Carnival, ahol is (január ötödike óta hetente egy vagy több alkalommal) a legjobbak már megkezdték felkészülésüket a március harmincegyedikei „álomnapra”. Az idei esztendőben március utolsó napja lesz ugyanis az a nap, amikor az egész lóversenyvilág Dubai felé fordítja tekintetét. 

...és ez elmondható már a mostani szombat kapcsán is, hiszen a Super Saturday jelző nem tőlünk származik. Ez az e heti versenynap hivatalos elnevezése.  A március végén ringbe szálló lovak főpróbája. Öt Group besorolású verseny a programon a 8 futamos meeting során.  Az első, magyar idő szerint délután fél kettőkor startol.


Ha nézni szeretnék a versenyeket elég csak beírni a Google keresőjébe: „Dubai Racing Channel Live Stream” és máris tucatnyi találatot találhatnak ahol élőben nyomon követhetőek a versenyek.

Jó szórakozást.

Sereg András - www.racingportal.hu
2012.03.06.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés