keresés a lovardák között


További Rolex FEI Díjugrató Világkupa hírek >>

Rolex FEI Díjugrató Világkupa 2011/2012
Zürich, Svájc

Cornet Obolensky top formában a zürichi Világkupán

Zürichben negyvenen álltak starthoz a Világkupa-sorozat következő állomásán. Tavaly Marcus Ehning és Noltes Küchengirl nyerték ezt a fordulót, de idén Ehning Plot Blue-val egyet hibázott az alappályán. Most is német győzelem született, Marco Kutscher vihette haza a Mercedes autót.

 

Hét páros került az összevetés pályájára a mostani hétvégén. Ludo Philippaerts és Kassini’jac egy hibapontot gyűjtöttek be az alappályán az alapidő túllépéséért, így nyolcadikként végeztek.

Alappálya:


A 11 svájci versenyző közül csak Beat Mändli tudott most hibátlanul lovagolni. Az összevetésben Una Traviatta (Contender x Lys de Darmen) nevű kancája a kombináció elejét ütötte, így elszálltak a hazai nézők reményei. Nem jutott az összevetésbe a szezont sikeresen indító Pius Schwizer, aki 50 évesen egy hónap múlva fog házasságot kötni, mivel az eredetileg kitűzött novemberi időpontot el kellett halasztaniuk a Global Champions Tour döntő időpontjának módosítása miatt.

Második összevetőként Patrice Delaveau és Ornella Mail (Lando x Alligator Fontaine) átvették a vezetést. A kanca nagyon pörgős pályával, érdekes hátulsó lábtechnikával olyan időt tudott teljesíteni, ami feladta a leckét a hátralévő versenyzőknek.

Edwina Tops-Alexander a tizenhat éves Cevo Itot du Chateau (Le Tot de Semilly x Galoubet A) nyergében nem tudta megelőzni az előző, francia párost, annak ellenére, hogy a kis ló az utolsó Rolex oxerre hatalmasat ugrott, szinte beugrott a célba.

Múlt hétvégén Lipcsében Marco Kutscher és Cornet Obolensky (Clinton x Heartbreaker) kettőt hibáztak az összevetésben, most azonban a kedvelt fedezőmén hatalmas galoppjával és szűk fordulóival át tudta venni a vezetést.

Luciana Diniz és Winningmood (Darco x Cassini) leütötték a 210 centiméter széles triple bart, így a hatodik helyen végeztek. Simone Delestrének sem volt szerencséje, ő a FEI meredeket ütötte, pedig jobb időt lovagolt Napoli du Ry nevű lován (Baloubet du Rouet x Silvio I), mint Marco Kutscher.  Az utolsó induló Ben Maher is egyet hibázott, Tripple X (Namelus R x Cantango) szintén a triple bart ütötte, így ők sem tudtak előnyt kovácsolni a győztes lovaglásnál jobb időeredményből.

Jövő hétvégén Bordeaux-ból jelentkezünk, ezt követően pedig már csak Göteborg van hátra az áprilisi döntő előtt, így azoknak a lovasoknak, akik még nem tudtak elég pontot gyűjteni, ezen a két fordulón kell bizonyítaniuk, hogy ott van a helyük a világ legjobbjai között.


A Rolex FEI Díjugrató Világkupa forduló győztese: Marco Kutscher

Eredmény >>

 

 

       

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Marco Kutscher Németország Cornet Obolensky

0

0

31,80

Mercedes-Benz ML 250

2. Patrice Delaveau Franciaország Ornella Mail HDC

0

0

32,26

45 000 CHF

3. Edwina Tops-Alexander Ausztrália

Cevo Itot du Chateau

0

0

32,76

25 000 CHF

4. Simon Delestre Franciaország Napoli du Ry

0

4

31,19

15 000 CHF

5. Ben Maher Nagy-Britannia

Tripple X III

0

4

31,26

12 000 CHF

6. Luciana Diniz Portugália Winningmood

0

4

32,97

10 000 CHF

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés