keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok


Magyarok Aachenben

Július 8-17. között ismét a németországi Aachenre figyel a nemzetközi lovas világ. Mi magyarok is képviseltetjük magunkat ezen a rangos eseményen.

Legsikeresebb lovas szakágunk versenyzői, a négyesfogathajtók évtizedek óta jó néhány sikert könyvelhettek már el Aachenban. Idén a Lázár Zoltán, Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József összeállítású csapatunk komoly esélyekkel utazik ki a „lovassportok Mekkájának" is nevezett Aachenbe.

Lázár Zoltán és Dobrovitz József nevéhez fűződik az eddigi legnagyobb csapat sikerünk 2004-ben, amikor Kecskeméti Lászlóval kiegészülve aranyérmet szereztek hajtóink.

A magyar fogathajtókon kívül a díjugrató válogatott tagjai is starthoz állnak Aachenben. Többek között a nem szuperligás országok számára kiírt olimpiai kvótaszerző Nemzetek Díjában. Ebben a számban, a csapatversenyben győztes ország indulási jogot szerez a 2012-es londoni olimpiára. A magyar színeket Szász Sándor (Goldwing), Kovács Kaarlo (Agropoint Cassius), Krucsó Balázs (Nemo) és Jován Richárd (Vajk) képviselik.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.06.06.)

Kapcsolódó videó: a 2009-es aachen-i megnyitó képei


A hír megjelenését a LovasPláza támogatta.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés