keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Fogathajtás


Lázár Vilmos mesterhármasa Zánkán

Lázár Vilmos az idei harmadik VB-válogató versenyét is megnyerte Zánkán. Mind a három versenyen óriási fölénnyel végzett az élen, így Fábiánsebestyén és Vecsés után Zánkán sem talált legyőzőre. Lázár Vilmos immáron a tizenkettedik világbajnokságára készül és - mint elmondta - új összeállítású fogata nagyszerű formában van. A kettesfogathajtók tizennegyedik világbajnokságát augusztus végén a franciaországi Contyban rendezik majd meg. Zánkán eldőlt az is, hogy csapatban biztosan képviselni fogja hazánkat Lázár Vilmos és Selyben Zsolt. A harmadik versenyzőt Finta Gábor szövetségi kapitány jelöli ki, közvetlenül a nevezési határidő lejárta előtt. (Megjegyzem, nem dőlt el még az sem, hogy lehet-e egyéni versenyzőt nevezni a világbajnokságra.)

A három versenynap eredményei:

Díjhajtás:
Díjhajtásban Lázár Vilmos győzött (37.89), a második Nyúl Zoltán (46.34), a harmadik pedig Selyben Zsolt lett (46.72).

Maraton:
Maratonon Lázár Vilmos folytatta jó szereplését és ezt a versenyszámot is megnyerte, a cseh Marek Jirgale lett a második, harmadik helyen Margitai Sándor végzett.

Akadályhajtás:
Akadályhajtásban a három napon végig jó formában versenyző Selyben Zsolt bizonyult a legjobbnak, második Lázár Vilmos a harmadik ifj. Nagy Tibor lett.

Az összetett verseny végeredménye:

1. Lázár Vilmos (114.91)
2. Selyben Zsolt (133.45)
3. ifj. Nagy Tibor (141.89) 

A következő fontos nemzetközi versenyt Aachenben rendezik meg július 12-17. között. A magyar színeket előre láthatólag három válogatott négyesfogathajtó: Lázár Zoltán, Dobrovitz József, és ifj. Dobrovitz József fogják képviselni.

Szerző és fotó: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.06.29.)


A hír megjelenését a LovasPláza támogatta.

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés