keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Díjugratás


Díjugrató verseny Nyíregyházán

2011. május 13-15.

Ahogyan az előző hónapokban, úgy májusban is hétről hétre gőzerővel zajlanak a díjugrató versenyek.

Kecskemét, Kisbábolna és Simonpuszta után az ország keleti részében, Nyíregyházán a Tinpex LK rendezte sorrendben a negyedik országos minősítő versenyt.

A szervezők itt is gondoskodtak arról, hogy ne „unatkozzanak"a versenyzők.

A három napon nem kevesebb, mint 34 versenyszámban volt lehetőségük starthoz állni a lovasoknak.


Péntek

Az első nap egyértelműen a nyíregyházi Técsy Attiláé volt, hiszen három versenyszámot megnyert és több dobogós helyezést is szerzett. Az 5 éves lovak versenyét (110 cm) a már említett Técsy Attila nyerte Don Juan-G nevű lovával, második Csirke László (Lora), a harmadik szinté Técsy Attila lett másik lovával (Balou Du G).

Ahogyan az 5 évesek között, úgy a 6 éves lovaknál is (120 cm) Técsy Attila bizonyult a legjobbnak Alfilével, második Asztalos Sándor (Eragon), a harmadik ebben a számban is Técsy Attila (Ginger)lett. Az A/1 Nyitott és fiatal lovasok versenyében (125 cm) Kis Zsolt győzött, nagyon gyors és hibátlan lovaglással Corneroval, második Számel Ildikó (Izidor), a harmadik helyen Szabó Gergely (Aladin) végzett. A/2*versenyt (130 cm) Asztalos Sándor nyerte Enriquevel, (ez a páros volt az egyetlen hibátlan) Técsy Attila szerezte meg a második és a harmadik helyezést Adéllal, és Korona Canarissal.

Szombat

Szombaton az 5 éves lovak versenyében Karádi Imre bizonyult a legjobbnak Agropoint Qirosaval, a két nyírségi lovas, Kis Zsolt (Quantum) és Kiss István (Ex Und Hopp) előtt. A/1-ben (125 cm) az A/2* pénteki verseny győztese, Asztalos Sándor Enrique nyergében győzött, a második és harmadik helyen Burucs Barna végzett, Super Star és Lamborgini lovaival. Az A/2*versenyt (130 cm) ifj. Szabó Gábor nyerte Aranykapu Incelloval, őt Kiss István (Aladin) és Técsy Attila (Adél) követte. Ez után ifj. Szabó Gábor Aranykapu Incello nyergében az A/3*-ban (140 cm) sem talált legyőzőre, egyetlen hibátlan eredménnyel ezt a számot is megnyerte. Burucs Borbála (Pinocchio) a második, a harmadik helyezést szintén ifj. Szabó Gábor szerezte meg (Aranykapu Lycus). A 6 éves lovak versenyében (120 cm) - ahogyan pénteken is - Técsy Attila győzött Alfilével, Asztalos Sándor (Eragon) a második, Burucs Barna (Casimella) pedig harmadik lett.

Vasárnap

Az utolsó napon, az 5 éves lovak versenyét (110 cm) a nyírségi Kiss István nyerte Ex Und Hopp nevű lovával, Milesz Eszter (Fiona) és Suta Sándor (Agropoint Contrő) előtt. Az A/1 nyitottban (125 cm) Szabó Gergő Aladinnal (Colonado- Hédi) hibátlanul és a legjobb időeredménnyel tudott győzni, második Burucs Barna (Lamborgini), a harmadik Kiss István lett (Aladin) Alcatraz-Cerbona. A/2** versenyszámban, (135 cm) Técsy Attila kettős sikerét láthattuk, Korona Canarissal első, Adéllal második, ifj. Gáncsos Lászlóé (Fire Qumano) lett a harmadik hely. A 6 éves lovak versenyét Burucs Barna nyerte Super Starral és neki is sikerült a második helyet is meg szereznie Casimelával, Kis Zsolt a harmadik ként végzett.

A következő országos minősítő versenyt 2011. május 20-22 én, a Tattersallban rendezik meg.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.05.17.)
Fotó: szon.hu


A hír megjelenését a LovasPláza támogatta.


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés