keresés a lovardák között


Győztek a lovak a lóerőkkel szemben!

 

Április első hétvégéjén, immáron harmadik alkalommal mérték össze erejüket a lovak és lóerők. A domonyvölgyi Lázár Lovasparkban a hatszoros fogathajtó világbajnok, Lázár Zoltán és az Opel Dakar Team versenyzője, Szalay Balázs terep-rally bajnok versenyzett egymással.

A lóerők versenyében Lázár Zoltán nóniusz félvér négyes fogata vette fel a küzdelmet, Szalay Balázs 440 lóerős terep-rally autójával szemben egy ovális pályán. A szabályok szerint a győztes az, aki két meg tett kör után elsőként ér a célba. Az autó félkör előnyt ad a négyes fogatnak.

Az előző két alkalommal Szalay Balázs győzött, az első évben fölényesen, míg a második évben már csak egy orrhosszal tudott nyerni Lázár Zoltán előtt. Idén aztán megtört a jég!  Lázár Zoltán és négyes fogata, lóverseny nyelven szólva „elveszítette nyeretlenségét".

Lázár Zoltánnak nagy versenyben sikerült maga mögé utasítani Szalay Balázst, és a Párizs Dakart is megjárt terepjáróját. Látványos és nagyon izgalmas versenyt láthattak azok, akik kilátogattak szombaton a Domonyvölgyi Lázár Lovasparkba.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.04.04.)

A Lóerők napjáról készült fotók itt tekinthetők meg.

Videó a Lóerők napjáról:

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés